NA24.no

Røkke kan slippe fengsel

Foto: Tor Richardsen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Kjell Inge Røkke får ny behandling av straffeutmålingen i sertifikatsaken.

Kjell Inge Røkke får ikke anket skyldspørsmålet i båtsertifikatsaken, men får ny behandling av straffeutmålingen. Det bekrefter Brita Schaffer Dahl ved Borgarting lagmannsrett til TV 2 Nettavisen

Røkke ble 1. juli dømt for korrupsjon i båtsertifikatsaken. Straffen ble på 120 dagers fengsel, derav 90 dager betinget.

Finansmannen anket saken både på skyldspørsmålet og straffeutmålingen, men nå har altså kjæremålsutvalget til Borgarting lagmannsrett konkludert med at finansmannen kun får ny behandling av straffeutmålingen.

Den tidligere sjøfartsinspektøren Claes Pallin, båtmegler Thomas Øye og Røkkes personlige assistent John Inge Valand har også anket saken både på skyldspørsmål og straffeutmåling. I likhet med Røkke får disse kun behandling av straffeutmålingen.

Pallin ble av Oslo tingrett dømt til fengsel i ett år og fire måneder, hvorav fire måneder betinget. I tillegg ble Pallin dømt til å betale 100.000 kroner i bot.

Pallins forsvarer i saken, John Christian Elden, tror saken kan ende helt i Høyesterett.

- Det betyr ikke så mye at lagmannsretten har avgrenset hva de vil behandle. Så lenge saken slippes inn, vil de spørsmål som er reist vedrørende lovanvendelse og saksbehandling uansett kunne ankes videre til Høyesterett etter at lagmannsretten har sett på straffen. Det må påregnes at vi vil anke dette til Høyesterett etter at lagmannsretten er ferdig med saken, sier Elden til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere