NA24.no

Røkke kjemper mot erkerivalen

Aker Kværner konkurrerer mot erkerivalen i racet for Statoils nyeste funn.

Både Aker Kværner og erkerivalen Technip skal innen nyttår levere forslag til utbyggingsløsninger på Statoils nyeste funn, Jack-feltet.

NA24 - din næringslivsavis

Det er operatøren på Jack-feltet, oljegiganten Chevron, som har bedt franske Technip og Aker Kværner å gjennomføre forstudier på utbyggingsløsninger til feltet.

Jack-feltet kom i nyheten tidligere denne måneden da det ble gjort et nytt viktig funn på feltet som ligger på dypt vann i den amerikanske delen av Mexicogolfen. Statoil er medeier i feltet som er et av tre meget viktige funn på det som er ansett å bli den nye stor oljefeltssonen i Mexicogolfen.

Ifølge Upstream skal Technip og Aker Kværner levere forstudier på sine respektive løsninger, Technips Spar-konsept og Aker Kværners halvtnedsenkbare dypt stikkende rigg.

Bransjeavisen Upstream mener at Chevrons fokus på enten en Spar eller en semi vil bety tilknytning til et rørledningssystem. Det finnes i dag ingen rørledningsinfrastruktur i dette området.

Både Technip og Aker Kværner har i dag store tilsvarende prosjekter gående for Chevron, og Upstream mener det kan ligge bak oljekonsernets strategi på å sette de to aktøren mot hverandre.

Det skal bores en ny avgrensningsbrønn på Jack neste år, og det har blitt antydet av den tredje partneren i feltet, at reservene kan ligge i området 300 til 500 millioner fat.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere