NA24.no

Røkke klager på TV 2

Sist oppdatert:
Røkke og Aker klager TV 2 inn for pressens faglige utvalg.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Kjell Inge Røkke og Aker klager TV 2 inn for PFU grunnet ett nyhetsinnslag den 3. september.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

- Det er riktig at vi klager TV 2 inn til pressens faglige utvalg. Det skyldes at de sendte et nyhetsinnslag basert på opplysninger som de visste var feilaktige. De hadde vært i kontakt med oss, og de hadde også fått beskjed av politiet om at opplysningene var feilaktige, sier konserndirektør Geir Arne Drangeid i Aker til NA24 Propaganda.

Kom med anklager
- På toppen av det hele kom TV 2 med anklager om at politiet hadde endret rapporten etter trusler mot politiet og journalister, sier Drangeid.

Saken til TV 2 Nyhetene den 3. september handlet om at den norske industrigiganten var i hardt vær, og selskapet var på randen av konkurs. Kjell Inge Røkke kjempet mot den russiske oljemagnaten Michael Khodorkovskji om å få kontroll over det hardt rammede selskapet.

Les mer her: Mistenkte Aker for avlytting

I 2001 eide Odin Forvaltning rundt 7 prosent av aksjene i Kværner. Ifølge TV 2-innslaget la Odin planer på sitt styrerom, nær Aker Brygge, om hvordan de skulle hindre Røkke i å få kontroll over selskapet, og at ledelsen i Odin høsten 2001 slo alarm om at de frykter at styrerommet var avlyttet.

TV 2 henviste til en hemmeligstemplet politirapport som de hadde fått tilgang til.

Se hele TV 2-innslaget på Sumo

Klagen er signert av Kjell Inge Røkke og Aker-direktør Geir Arne Drangeid.

TV 2 avventer
- Vi avventer klagen og ser frem til en behandling i PFU. Det er en ryddig og grei måte å få avklart slike saker på, sier informasjonssjef i TV 2, Marianne Røiseland, til NA24 Propaganda.

Ifølge innslaget skal det ha kommet trusler både mot politifolk og journalistene i TV 2 som jobbet med saken. Politiet anså truslene som så alvorlige at de innkalte ledelsen i TV 2 til et møte hos visepolitimesteren, meldte TV 2.

Les også: - Politiet bør ha en god forklaring

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere