NA24.no

Røkke leverer gullfisken

Rekefiskeren leverer torsk til verdensmesterskapet i kokkekunst.

I januar er det verdensmesterskap i kokkekunst i Lyon i Frankrike, og vinneren skal servere norsk torsk fra Kjell Inge Røkkes Aker Seafoods.

NA24 - din næringslivsavis


Avtale
Eksportutvalget for fisk har signert avtalen som gjør Norge til offisiell leverandør av sjømat til Bocuse d’Or, ofte kalt kokke-VM.

Dette er en konkurranse som annet hvert år kårer den fremste matkunstneren i verden. Konkurransen har funnet sted siden 1987, og bærer navn etter grunnleggeren, Paul Bocuse.

Når mesteren kåres er torsken fra Norge og hver av kokkene får utlevert en hel torsk, tre kilo rå reker og 45 kamskjell. Torsken kommer fra rekefiskeren fra Molde.

- Vi er stolte over å levere fisk til verdens beste kokker, skriver konsernsjef Yngve Myhre, i Aker Seafoods i en melding.

Se torsken, se torsken en feit og fin norsk en.
Se torsken, se torsken en feit og fin norsk en.

Gode tradisjoner
Norge har utmerket seg i konkurransen med kokk Bent Stiansen som sikret Norges første gullmedalje i 1993. Han driver restauranten Stattholdergaarden i Oslo.

Geir Skeie skal representere Norge i finalen i Lyon i slutten av januar, etter å ha gått seirende ut av den europeiske runden i Stavanger i juli.

Hvert land må velge sin kandidat gjennom et nasjonalt uttak. Kokken som er ansvarlig for det nasjonale uttaket vil reise med sitt lands kandidat til Lyon, og vil samtidig være med i det internasjonale dommerpanelet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere