NA24.no

Røkke overrasket alle

Foto: Aker
Sist oppdatert:
Kværner kunne legge frem bedre tall enn ventet.

Onsdag morgen la Kværner frem resultatet for tredje kvartal. Det var på forhånd ventet at resultatet ville bli betydelig dårligere enn fjorårets 135 millioner kroner etter skatt. Ifølge Reuters var det ventet et resultatet på i underkant av 33 millioner kroner, mens Kværner nå melder om et resultat på 48 millioner kroner.

- Kværner rapporterte driftsinntekter i tredje kvartal 2012 på 2 430 millioner kroner. Resultat før skatt, renter, av- og nedskrivninger (EBITDA) ble 109 millioner kroner, noe som ga en EBITDA-margin på 4,5 prosent, inkludert en positiv nettoeffekt på 42 millioner kroner fra salget av EPC Center Houston. Ekskludert effekten fra salget var EBITDA-marginen 2,8 prosent. Ordrereserven ved utgangen av kvartalet var på 21 788 millioner kroner, melder selskapet i en børsmelding.

- Den høye ordrereserven gir et solid fundament for vår virksomhet og er et godt utgangspunkt for selskapets drift i 2013, sier Jan Arve Haugan, konsernsjef i Kværner.

Ifølge selskapet er det derimot ikke noen utsikter for at inntektene i siste kvartal skal komme seg opp på nivå med fjoråret.

- Med utgangspunkt i den driftsmessige utviklingen så langt i 2012 forventer Kværner fortsatt at driftsinntektene for året vil bli lavere en de har vært historisk. Utviklingen i tredje kvartal fører likevel til at Kværner forventer at EBITDA-marginen for upstream-segmentet vil ende innenfor det normaliserte nivået på 5-10 prosent. Det er imidlertid fortsatt stor usikkerhet knyttet til legacy-prosjekter, melder selskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere