NA24.no

Røkke saksøkes av ekskonas ekssamboer

Foto: Solum, Stian Lysberg (Scanpix)
Sist oppdatert:
Kreves for 1,7 milliarder kroner.

Den tidligere samboeren til Kari Monsen Røkke, Per Orveland, har gått til sak mot Kjell Inge Røkke.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

I en stevning til Aker og Bærum tingrett krever Orveland 10 prosent av Røkkes aksjerverdier, som han anslår til 1,7 milliarder kroner.

- Pengeutpressing
- Det fremstår som et underlig forsøk på pengeutpressing. Røkke lar seg ikke presse til å betale noe grunnløst søksmål, sier Røøkes advokat, John Christian Elden, til Dagens Næringsliv.

I perioden 1995 til 2001 bodde Orveland sammen med ekskona til Røkke og var i den perioden også stefaren til Røkkes to eldste barn, Elisabeth og Kristian.

Orveland hevder at Røkke ved flere anledninger har gitt uttrykk for alt saksøker har gjort, og at han avga et lørte om å gi Orveland 10 prosent av sine aksjer til ham, isølfe Dagens Næringsliv.

Det skal blant annet ha skjedd på det tidligere finansvannhullet Lipp i 1998 og senest på et møte mellom de to kamphanene i 2009.

Ingen Røkke-rabatt
Om ikke Røkke er fornøyd med at Ovreland saksøker ham, så må han i hvert fall være fornøyd med at Ovreland mener at Røkke-rabatten er tull.

I skrivende stund er Røkkes aksjer verdsatt til litt over åtte milliarder kroner på Oslo Børs, betydelig under underliggende verdi. Den såkalte Røkke-rabbaten ligger på rundt 40 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere