NA24.no

Røkke-selskap i millionkrangel

Sist oppdatert:
Kjell Inge Røkkes Aker Seafoods beskyldes for overfiske.

De tre Røkke-eide trålerne Hekktind, Stamsund og Skaidi har ifølge Norges Råfisklag overfisket sine kvoter i 2006 med 571 tonn sei og 392 tonn torsk, til en samlet verdi av cirka 8,8 millioner kroner.

NA24 – din næringslivavis

Det skriver Fiskaren.

Norges Råfisklag har vedtatt inndraging av til sammen 8,4 millioner kroner fra Aker Seafoods rederier, men saken er klaget inn til Fiskeridirektoratet.

Grunnleggende uenige
Etter det Fiskaren erfarer, er Aker-rederiene og Norges Råfisklag grunnleggende uenige om når et fartøy har lov til å begynne å fiske på en tildelt strukturkvote. Norges Råfisklag mener fisket har begynt for tidlig i forhold til deres oppfatning av instruks og presiseringer fra Fiskeri- og kystdepartementet, og det anmeldte overfisket er det kvantum som er fisket før Råfisklaget mener fisket på strukturkvotene kunne starte.

– Vår vurdering av disse sakene er for det første at Aker Seafoods ikke har fisket over våre samlede årskvoter i 2006 på noe fartøy. Tvert imot så hadde vi betydelige kvoter av sei og hyse samt litt torsk som sto ufisket per 31.12.06. For det andre hadde vi store utfordringer i 2006 med å få på plass alle struktureringer for vår flåte pga. strukturfrysen og formaliteter rundt dette. Etter dialog med myndighetene kom vi i mål med struktureringene på samtlige fartøy i løpet av våren og sommeren 2006, sier konsernsjef Yngve Myhre i Aker Seafood.

Børsen ikke informert
Aker Seafood har ikke informert Oslo Børs om Råfisklagets krav.

– Vi har ikke funnet det nødvendig å informere børsen så lenge vi er i dialog med Fiskeridirektoratet, og så lenge vi mener vi har en god sak, forklarer konsernsjefen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere