NA24.no

Røkke-selskap snuser på Iran

Oslo 20120620. Kjell Inge Røkke under 4 juli feiringen på den amerikanske residensen onsdag ettermiddag i Oslo.
Oslo 20120620. Kjell Inge Røkke under 4 juli feiringen på den amerikanske residensen onsdag ettermiddag i Oslo. Foto: Lise Åserud NTB Scanpix
Sist oppdatert:
Kjell Inge Røkkes Aker Solutions åpner for å dra tilbake til Iran, hvis det blir atomavtale og sanksjonene fjernes.

Tirsdag skal etter planen iran og de fem sikkerhetsrådsmaktene USA, Russland, Kina, Storbritannia og Frankrike bli enige om en historisk atomavtale etter snart to år med intense forhandlinger.

Tyskland deltar også i forhandlingene.

En enighet kan bane vei for Kjell Inge Røkkes Aker Solutions, melder Dagens Næringsliv (krever innlogging).

– Vi har hatt leveranser i Iran før innføringen av sanksjoner, og vil være interessert i å se på nye muligheter i landet ved en opphevelse av sanksjonene, sier kommunikajonssjef Bunny Nooryani i Aker Solutions til avisen.

Statoil trakk seg formelt ut av Iran i 2013, og skal være lunkne til å reise tilbake. Men oljeserviceselskapet Aker Solutions er interessert. Det Røkke-kontrollerte Aker-konsernet eier 35 prosent av selskapet.

Iran har verdens fjerde største oljereserver og verdens største gassreserver, ifølge statistikk fra EIA (det amerikanske energidepartementets informasjonsorgan) og olje- og gasselskapet BP.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere