NA24.no

Røkke sender aksje til himmels

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Vil bla om flere titalls millioner.

Både de kurdiske selvstyremyndighetene og DNO-sjefen har i det siste døgnet vært på banen for å tydeliggjøre sine roller etter det omstridte salget av DNO-aksjer i oktober i fjor. Investorene svarer med å sende opp aksjen på en negativ Oslo Børs mandag formiddag.

Hovedindeksen faller 0,5 prosent til 317,90 poeng.

- Jobber på spreng
- Det viktigste fokuset nå er å fortsette dialogen med KRG og løse situasjonen så raskt som overhodet mulig. Det sa konsernsjef Helge Eide i DNO International under en markedsoppdatering mandag morgen.

Selskapet la frem dokumentasjon på dialogen med Oslo Børs etter det omstridte aksjesalget fra oktober i fjor av 43,9 millioner aksjer.

Aksjen stiger 6,5 prosent til 4,58 kroner.

Røkke-oppkjøp
Teknologiselskapet Bjørge er i ferd med å bli kjøpt opp, og aksjen sendes til værs.

Styret i Bjørge har mottatt informasjon fra et konsortium bestående av private equity selskapet HitecVision, Aker Capital Fund og Camar om at de har en intensjon om å legge inn et bud på 11 kroner per utestående aksje i Bjørge.

Aker Capital Fund er Bjørges største aksjonær og Camar selskapets nest største aksjonær med eierandeler på henholdsvis 39,9 og 16,8 prosent. Aker Capital Fund, HitecVision og Camar vil sammen styrke og videreutvikle teknologiselskapet Bjørge ASA. Dette skjer gjennom et felles eierselskap, Bokn Invest AS, som tar sikte på å overta 100 prosent av aksjene i Bjørge.

Tilbudet er 45 prosent over siste omsetningskurs på Oslo Børs og 48 prosent over volumvektet gjennomsnittskurs siste tre måneder. Tilbudet verdsetter egenkapitalen i Bjørge til 483 millioner kroner.

Aksjen sendes opp 38,15 prosent til 10,50 kroner.

Les også: Røkke vil kjøpe Bjørge

Oljen rundt 65 dollar
Oljeprisen sendes ned i morgentimene. Kontraktene på nordsjøolje med november-levering faller 0,05 prosent til 65,05 dollar fatet.

Den mest omsatte aksjen, StatoilHydro, sendes opp 0,30 prosent til 130,10 kroner.

Storbank på vei ned
Dagens nest mest omsatte aksje så langt, DnB Nor, faller 4,47 prosent til 67,15 kroner.

SEB Enskilda omtaler DnB Nor og den forestående emisjonen på 14 milliarder kroner i sin morgenrapport. Meglerhuset skriver at de mener at selv om emisjonen vil bedre kapitaliseringen i banken så vil avkastningen på kapitalen falle.

- Vi viser til at DnB NOrs lånetap har historisk kommet sendt i syklusen og noterer at problemene innen shippingsektoren knapt har begynt. Samtidig har DnB Nor den laveste andelen nedskrivninger blant de sammenlignbare selskapene, skriver SEB Enskilda i sin rapport til kundene.

SEB Enskilda har en salgsanbefaling på DnB Nor, men har jekket opp kursmålet til 68 kroner fra 55 kroner per aksje.

Kraftig ned i Asia
I Asia var ukestarten stemningen meget negativ. Bekymring om styrken i en global økonomisk bedring sender de asiatiske børsene i negativt terreng mandag.

I Tokyo falt Nikkei-indeksen 2,5 prosent, og den sammenveide regionindeksen MSCI faller 1,8 prosent til 115,71 poeng.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere