NA24.no

Røkke sliper knivene

Sist oppdatert:
Kjell Inge Røkke fortsetter å rydde på toppen i Aker Biomarine.

Bioteknologiselskapet Aker BioMarine har gjort nye endringer i konsernledelsen etter at Kjell Inge Røkke i forrige uke inntok sjefsstolen.

NA24 - din næringslivsavis

Rydder opp
I forrige uke var det konsernsjef Helge Midttun som måtte forlate selskapet, og i dag meldes det at Røkke fortsetter ryddejobben. Nå har selskapet ansatt Aaron Kramer som ny finansdirektør.

Kramer kommer fra stillingen som ansvarlig for forretningsutvikling og strategi i selskapet.

- Vi ønsker å fokusere Aker BioMarine mot sin kjernevirksomhet; fangst av krill og foredling av denne unike råvaren til høyverdige bioaktive sluttprodukter rettet mot humanmarkedet og nisjer innen akvakultur. I tillegg ser vi behov for å effektivisere driften, sier Kjell Inge Røkke i en børsmelding.

To topper må gå
Konsekvensen av endringene i konsernledelsen er at finansdirektør Nils Brendemo og leder av Aqua & Animal, Sjur Tveite slutter i Aker BioMarine.

- Dessverre rammes dyktige medarbeidere av de endringene vi nå gjør. Brendemo og Tveite har begge gjort en god innsats, og jeg er takknemlig for deres medvirkning i oppbyggingen av Aker BioMarine, fortsetter Kjell Inge Røkke.

- Dette vil kreve ekstra innsats
Røkke overtok ledelsen av Aker BioMarine i forrige uke. Han legger ikke skjul på at hans lederrolle i selskapet er midlertidig, men understreker at han i en tid framover vil være ekstra engasjert i selskapet.

- Dette er et prosjekt som vil kreve ekstra innsats av alle. Målet er å forsere selskapets banebrytende arbeid for å bringe krillbaserte nisjeprodukter innen akvakultur, kosttilskudd og tilsetningsstoffer til mat i internasjonale vekstmarkeder, sier Røkke.

Legger frem planer denne måneden
- Kramer kjenner selskapet godt, og jeg kjenner ham som en som har mye å bidra med. Selskapet er inne i en intens periode, og vi vurderer mange muligheter. Vi sikter mot å trekke viktige konklusjoner i løpet av kort tid og legger opp til å orientere nærmere om våre ambisjoner og planer i møte med aksjonærer, analytikere og andre interesserte i Oslo 17. september, sier Røkke.

Etter disse endringene består konsernledelsen i Aker BioMarine av følgende personer: Kjell Inge Røkke, CEO. Aaron Kramer, CFO. Webjørn Eikrem, EVP Upstream Operations. Svein Ivar Holm, EVP Production. Jostein Dalland, EVP Sales and Marketing. Hogne Vik, EVP Documentation. Trond Williksen, EVP Upstream Operations, går ut av konsernledelsen for å fokusere på arbeidet med fiskerivirksomheten i Argentina og på Færøyene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere