NA24.no

Røkke tømmer «søplebøtten»

Foto: Solum, Stian Lysberg (Scanpix)
Sist oppdatert:
Aker Solution som ved enkelte anledninger har blitt kalt Røkkes søplebøtte, har realisert verdier for over 8 milliarder.

Det er i disse dager to år siden ordkrigen mellom Kjell Inge Røkke og daværende næringsminister Sylvia Brustad om forholdene rundt Aker Solutions kjøp av fem selskaper innen Aker sfæren og ytterligere investeringer fra statens side på til sammen omkring 5 milliarder kroner.

Les også: - Full retrett fra Brustad og Full seier til Røkke

Den gangen ga enkelte analytikere utrykk for at Kjell Inge Røkke brukte Aker Solutions som søplebøtte. Nå tømmes «søplebøtten» og Aker Solutions realiserer verdier i rekordfart, skriver Finansavisen.

Etter at Aker ASA i forrige uke la frem resultatene for 2010, tror nå analytiker korpset at Aker Solutions er i ferd med å selge offshore skipene.

Ifølge avisen har Aker Solutions realisert verdier for over 8 milliarder kroner inntil videre. I tillegg tror analytikerne avisen har snakket med at Aker Oilfield services står på salgslisten og at det er ventet en børsnotering av Aker Contractors i løpet av sommeren, men at eventuelle salg ikke kommer til å skje før det er undertegnet kontrakter slik at det ikke skal selges virksomheter som går med tap. Dette til tross, er det ikke foreslått å utbetale mer enn 754 millioner kroner i utbytte for 2010.

Kjernevirksomheten i Aker Solutions vil nok ikke forandre seg nevneverdig med mindre prisen er riktig, skriver Finansavisen.

Les flere saker på NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere