NA24.no

Røkke vil kjøpe Bjørge

Styreleder Kjell Inge Røkke i Det norske oljeselskap Aker KIR DETNOR
Styreleder Kjell Inge Røkke i Det norske oljeselskap Aker KIR DETNOR Foto: Falch, Knut (Scanpix)
Konsortium vil overta teknologiselskap.

Styret i Bjørge ASA har mottatt informasjon fra et konsortium bestående av private equity selskapet HitecVision, Aker Capital Fund og Camar om at de har en intensjon om å legge inn et bud på 11 kroner per utestående aksje i Bjørge.

Aker Capital Fund er Bjørges største aksjonær og Camar selskapets nest største aksjonær med eierandeler på henholdsvis 39,9 og 16,8 prosent. Aker Capital Fund, HitecVision og Camar vil sammen styrke og videreutvikle teknologiselskapet Bjørge ASA. Dette skjer gjennom et felles eierselskap, Bokn Invest AS, som tar sikte på å overta 100 prosent av aksjene i Bjørge.

Tilbudet er 45 prosent over siste omsetningskurs på Oslo Børs og 48 prosent over volumvektet gjennomsnittskurs siste tre måneder. Tilbudet verdsetter egenkapitalen i Bjørge til 483 millioner kroner.

- Bjørge er et interessant selskap med stort utviklingspotensial, men er nå inne i en periode der markedet er utfordrende, kanskje i flere år fremover. I en slik tid vil ledelsen trenge ro til å fokusere på strategiske og operasjonelle utfordringer, samt de mulighetene som skapes av markedsforholdene. I denne fasen mener vi selskapet er best tjent med noen få, aktive eiere som kan tilføre selskapet ressurser, kunnskap og kapital, sier daglig leder Frank O. Reite i Converto Capital Management, som forvalter Aker Capital Fund.

Styret i Bjørge mener at konsortiet har kompetanse innen olje- og offshore industrien som kan bidra til en positiv videreutvikling av konsernet.

- Når det formelle budet foreligger vil styret i Bjørge ASA ta stilling til om det vil anbefale aksjonærene å akseptere budet. I den forbindelse har Bjørge engasjert Pareto Securities som finansiell rådgiver for å gjennomføre en uavhengig verdivurdering av selskapet samt vurdere budets rimelighet. Styret vil redegjøre for sitt standpunkt i god tid før tilbudsperiodens slutt og senest en uke før akseptfristen utløper, skriver Bjørge-styret.

Konsortiet er nå i ferd med å gjennomføre juridisk og finansiell due diligence av Bjørge ASA, og det formelle budet ventes å foreligge i løpet av 2 til 4 uker. Tilbudsperioden vil vare til 6. november 2009, med mulighet til forlengelse fra konsortiet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere