NA24.no

Foto: Jarl Fr. Erichsen (Scanpix)

Røkkes gullgruve

Sist oppdatert:
Akers pengebinge renner snart over. Men ingen vil røpe hva pengene skal gå til.

Kjell Inge Røkkes Aker tjener penger som aldri før. I løpet av første kvartal har selskapet solgt seg ned i Aker Kværner og har samtidig solgt seg helt ut av Aker Yards. Det gir penger på bok.

NA24 - din næringslivsavis

Totalt kan Aker med alle holdingselskapene vise til en salgsgevinst på 6,42 milliarder kroner og sammen med finansinntekter øker det resultatet før skatt til 7,28 milliarder kroner.

Klar forbedring
Hvis en ser på selve driften og konsernregnskapet har også det en klar vekst forbedring. Bidrag fra videreført virksomhet trekker opp resultatet betraktelig. Driftsinntektene falt i første kvartal til 1,42 milliarder kroner fra 11,8 milliarder i første kvartal i 2006. Nedgangen skyldes at Aker Kværner ikke mer med i regnskapet samtidig som Aker Yards er helt ute.

Driftsresultatet falt med det til 35 millioner kroner fra 594 millioner kroner i samme periode året før.

Andre inntekter, hovedsakelig bidrag fra Aker Kværner, var på 3,24 milliarder kroner. Noe som ga et resultat før skatt på 3,44 milliarder kroner en økning fra 236 millioner kroner i samme periode året før

Vil ikke røpe noe
Konserndirektør Bengt A. Rem presiserte under gjennomgangen av førstekvartalspresentasjon for Aker-selskapene at de ikke vil si noe i dag om hva de har tenkt å gjøre med Aker Kværner.

- Vi synes Aker Kværner har fantastiske fremtidsutsikter. Men vi vil ikke gi noen ytterligere kommentarer med hensyn til om Aker kommer til å foreta nedsalg eller spredningssalg i Aker Kværner, sa Rem under dagens presentasjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere