NA24.no

Røkkes milliardregning eser ut

Foto: Solum, Stian Lysberg (Scanpix)
Sist oppdatert:
Harryhandel i rekordstørrelse.

Kjell Inge Røkkes Aker solutions kan bli nødt til å hoste opp 1,77 milliarder kroner for å kjøpe tilbake egne aksjer, skriver Dagens Næringsliv.

Årsaken skyldes en put-opsjon som Investor, tilhørende Wallenberg-sfæren, fikk da de i 2007, sammen med den norske stat, gikk inn med flere milliarder i Aker Holding.

Denne innebærer at svenskene slipper å tape penger på kursfall i Aker Solutions. Kort fortalt må aksjene kjøpes tilbake for 160,16 kroner per aksje, hvis Investor ønsker det. Aker Solutions noteres torsdg morgen til 83,15 kroner på Oslo Børs.

Aker har i de siste rapportene tatt høyde for at de må kjøpe ut Wallenberg for 1,77 milliarder kroner.

- Vi har en sterk balanse, med 2,5 milliarder kroner i kontanter og en egenkapitalandel på 86 prosent. Vi har finansiell kapasitet. Vi kan frigjøre kapital, vi kan utstede obligasjonslån eller vi kan ta opp banklån. Den sterke balansen gir fleksibilitet, sier informasjonsdirektør i Aker ASA , Atle Kigen.

Les flere saker på NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere