NA24.no

Robbie var dårligere butikk

Musikksalget gikk i bøtta for EMI i fjor. Superstjernen Robbie Williams skuffet stort.

EMI Group kvitter seg med noen av musikkverdenens mest profilerte personer.

NA24 – din næringslivsavis

Toppsjefer må gå
Etter flere år med dårlig platesalg og mislykkede forsøk på å fusjonere selskapet med rivaler, har selskapet bestemt seg for å skille lag med både toppsjefen i EMIs musikkdivisjon, Alain Levy, og nestleder David Munns.

De to går fra selskapet med umiddelbar virkning, melder Wall Street Journal fredag. Eric Nicoli, som er styreleder i EMI Group er utnevnt til ny toppsjef i selskapet og vil ta ansvaret for EMI Music.

Resultatvarsel
Det London-baserte selskapet kom også med et resultatvarsel for musikkdivisjonen, og meldte at inntektene for siste året kan bli mellom 6 og 10 prosent lavere enn antatt. EMI Music hadde elendige salgstall i fjerde kvartal, og selskapet hadde ingen album blant de 10 på bestselgerlisten i 2006, ifølge Nielsen SoundScan. Markedsandelen er nå nede i 10 prosent, mot 13 prosent i 1998.

Robbie sviktet
Selskapets bestselger i 2006 var ”Love”, hvor Sir George Martin og sønnen Giles Martin laget helt nye, oppjusterte og omarrangerte versjoner av 26 klassiske Beatles-låter. Musikken ble opprinnelig laget til Cirque du Soleil-showet Love på The Mirage i Las Vegas. Samtidig har Robbie Williams siste album hatt skuffende salgstall.

I USA har musikkindustrien opplevd en salgssvikt på 18 prosent i forhold til samme periode året før, ifølge avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere