NA24.no

Robert Hermansen tilstår korrupsjon

(SCANPIX)
Sist oppdatert:
Robert Hermansen er tiltalt for grov korrupsjon for å ha mottatt 4 millioner kroner fra Store Norskes leverandør Kristian Jebsens Rederi.

«Tidligere administrerende direktør har avgitt en uforbeholden tilståelse, og saken vil behandles som en tilståelsessak. Øvrige forhold er henlagt etter bevisets stilling. », skriver Økokrim i en pressemelding.

Økokrim henlegger imidlertid siktelsene mot Leonard Nilsen & Sønner i forbindelse med etterforskningen av Store Norske.

Dette skriver Økokrim i en pressemelding:

Det er truffet påtalevedtak i deler av Store Norske-saken, og ØKOKRIM mener det er grunnlag for å rette straffansvar mot tidligere administrerende direktør i selskapet. Påtalevedtaket omfatter et tilfelle av grov korrupsjon ved at han ved fire anledninger har mottatt overføringer på til sammen ca. 4 000 000 norske kroner fra Store Norskes leverandør Jebsen.

Tidligere administrerende direktør har avgitt en uforbeholden tilståelse, og saken vil behandles som en tilståelsessak. Øvrige forhold er henlagt etter bevisets stilling.

Det er reist tiltale mot Kristian Jebsen Rederi AS, som skipet kull for Store Norske, for grov korrupsjon.

I sakskomplekset har også Leonard Nielsen & Sønner AS, samt personer i selskapet vært siktet. For samtlige er alle forhold henlagt etter bevisets stilling.

Påtalevedtaket omfatter ikke siktelsen mot en tidligere konsulent i Store Norske. Denne delen av saken er ikke ferdigbehandlet. For øvrig er sakskomplekset avgjort.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere