NA24.no

Robert taper halv mrd. i uka

Mannen som koblet Diana og Dodi Fayed sammen ser formuen forvitre.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Den britiske eiendomsbaronen Robert Tchenguiz har vært en så stor aktør på eiendomsmarkedet i City i London de fire siste årene at man skulle tro han spilte monopol. Men nå har lykken snudd og han har endt opp som en av de høyest profilerte taperne i kreditturoen. Bare den siste tiden har han tapt over seks milliarder kroner, ifølge The Guardian.

NA24 - din næringslivsavis

Formuen til Robert og hans bror Vincent har tidligere vært anslått til svimlende 850 millioner pund, om lag 9,3 milliarder kroner, men på mindre enn tolv uker har over to tredeler av denne forsvunnet i kredittkrisen.

Kunne håvet inn
Forklaringen ligger i at ikke mindre enn tre av de selskapene som Tchenguiz har store eiendeler i har rast den siste tiden. Først havarerte en fusjon med puboperatøren Mitchells & Butlers som førte til at aksjekursen ble halvert. Så fikk engelskmannen se at et planlagt kjøp der et fond fra Qatar skulle kjøpe varehuskjeden Sainsbury's ikke ble noe av, noe som førte til et nytt milliardtap. I tillegg kjøpte han seg kraftig opp i selskapet SCI Entertainment, som eier Lara Croft Tomb Raider. Også her gikk et planlagt salg i vasken og selskapet ble plutselig avhengig av å få en kapitalinjeksjon.

Alle disse tre selskapene hadde gitt Robert gedigne kapitalinnskudd om handlene hadde blitt noe av. I stedet har de vist seg å være blant dem som har gjort det dårligst på børsen de tre siste månedene.

- Koblet Diana og Dodi
Iranskfødte Tchenguiz har vært en stjerne på jetsetthimmelen. Han skal være kompis med Formel 1-sjefen Bernie Ecclestone og Stelios Haji-Ioannou, og han skal være mannen som koblet Diana sammen med Dodi Fayed. De siste årene har han imidlertid trukket seg noe tilbake for å fokusere på forretningene.

Så langt har han tapt 6,1 milliarder kroner

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere