«Robinson» klarte ikke å hamle opp med «Tjukken»

GOD START: Mange seere ville se Jeanette Emberland og «Robinsonekspedisjonen» på TV 2.

GOD START: Mange seere ville se Jeanette Emberland og «Robinsonekspedisjonen» på TV 2.

Men TV-ekspertene er godt fornøyd med debuten.

09.02.15 12:22

«Robinsonekspedisjonen» hadde premiere på TV 2 søndag kveld. Ja, du leste riktig. TV3 solgte arvesølvet til konkurrenten i fjor. Nok om det.

Realitet-TV-serien fikk en god start på TV 2. Den todelte premieren hadde 481.000 seere i snitt.


Kan ta seg opp

– Det er selvsagt ikke like sterkt som «Farmen» eller «Tjukken og Lillemor», men slike tall er det nok få hadde trodd «Robinson» ville nå første sesong, sier TV-ekspert Ruben Solbakk Lisøy i mediebyrået MEC til Nettavisen.


Lisøy viser til programmet var ferdig innspilt før TV 2 kjøpte det og siste sesong på TV3 snittet programmet med 234.000 seere.

– Det blir spennende å se om pilene peker opp eller nedover i ukene fremover, men i dag tror jeg ikke TV 2 angrer på at de kjøpte dette konseptet, fortsetter han.

Mest populære premiere noensinne

Per Christian Strand Teslo i Carat viser til at flere velger å følge programmet utover i sendingen, og siste delen av programmet ligger på 538.000 seere. Til sammenligning hadde den første delen 451.000 seere.

– Programmet har fått mange positive oppslag i pressen, og programmet har på mange måter fått en ansiktsløftning, sier Teslo til Nettavisen.

– Etter at «Robinson» var ferdig så går seerne over til NRK1 for å følge Kjetil Jansrud sin kamp om medalje, som på det meste hadde 1.042.000 seere, fortsetter han.

Robinsonekspedisjonen er en norsk reality-TV serie som har gått på TV3 siden 1999, og på TV 2 altså siden 2015. Mediebyrået Red melder at søndagens sending er den mest sette premiere-episoden av «Robinson» noensinne.


Lik NA24 her og få flere ferske TV-nyheter!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.