*Nettavisen* Økonomi.

«Robinson» knust av det «hvite helvete»

TAPTE MOT NORTHUG: Flest seere valgte medaljesermonien med Petter Northug og de andre utøverne søndag kveld. De fikk «Robinsonekspedisjonen» merke på seertallene. Foto: TV 2 / NTB Scanpix

– Jeg tror ikke TV 2 er fornøyde med disse tallene.

23.02.15 12:03

NRK gjorde rent bord med VM-studio søndag kveld. Tall for «Robinsonekspedisjonen» viser 364.000 seere i snitt i går. Til sammenligning hadde premieren for to uker siden 480.000 seere.

– Tidligere TV 2-sjef Kåre Vallebrok refererte til vinteridrett som «det hvite helvete» og kvelden i går illustrerer veldig godt hva han mente med det, sier TV-ekspert Glenn Engebretsen i mediebyrået MEC til Nettavisen.

– I den første delen av sendingen til «Robinsonekspedisjonen» i går hadde NRK1 i snitt 1.072.000 seere, hvor de sendte VM-studio, fortsetter han.

Vil ta seg opp

I den andre delen av «Robinson» faller derimot tallene til NRK1 kraftig, hvor de går på med den britiske dramaserien «Fortitude».

– Dette er en serie som ikke er i nærheten av å følge opp de gode dramatallene vi så med «Kampen om tungtvannet», som snittet på rundt 1,3 millioner seere, fortsetter Engebretsen.

Tallene for «Fortitude» søndag viser at 479.000 så serien mellom 21.45 og 22.15. Det er samme sendetidspunktet som for andre delen til «Robinsonekspedisjonen».

– Jeg tror ikke TV2 er fornøyde med disse tallene, men jeg tror heller ikke de kommer som en overraskelse med konkurransen de stod opp imot i går. Det er helt klart at seertallene kommer til å øke for «Robinsonekspedisjonen» når VM er over, sier Engebretsen i MEC.

Mange tok farvel med Ingrid

De norske utøverne var suverene under sprinten søndag. Det var også seerne.

Petter Northug og gjengen dro nesten 1,4 millioner seere viser tall fra mediebyrået MEC. Kombinert stafett hadde 1,1 millioner seere.

I TV 2 er man fult klar over at norske seere har fokus på den norske medaljefangsten i Falun disse to ukene.

– Derfor er det selvsagt veldig gøy å se at «Mitt Dansecrew» økte med nærmere 100.000 seere på fredagskvelden, at «God kveld Norge» opplevde fin økning på lørdag, og at «Robinsonekspedisjonen» holder imponerende stand mot gårsdagens gull-bonanza i VM-studio på NRK1, skriver TV 2s programdirektør Jarle Nakken i en E-post til Nettavisen.

(Saken fortsetter under bildet.)

Klikk på bildet for å forstørre.

SER LYS I TUNNELEN: TV-ekspert Glenn Engebretsen spår bedre tider for «Robinson» når Ski-VM er over. Foto: Tommy H. S. Brakstad

Ingrid Gjessing Linhave tok fredag farvel med Jon Almås og Knut Nærum. «Nytt på nytt» hadde over 1,2 millioner seere. Det er på nivå med resten av sesongen.

Linhave tok over etter Linn Skåber i 2013.

«Mesternes mester» på NRK lørdag kveld hadde 1,1 millioner seere. Avslutningen på fjerde sesong av «Hver gang vi møtes» hos konkurrenten TV 2 hadde bare halvparten så mange seere. Likevel, dette ble den nest mest sette sesongen så langt.

– Det er vi strålende fornøyde med, sier TV 2s programdirektør Jarle Nakken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.