NA24.no

Rocksource bekrefter borebom

Kursen faller kraftig etter bekreftelse av tørr letebrønn.

Rocksource-aksjen ble pauset før åpning av handelen på Oslo Børs mandag morgen etter ubekreftede meldinger fra indiske nyhetskilder om at det ikke var funnet olje og gass i en letebrønn i indisk farvann hvor Rocksource er medeier.

NA24 - din næringslivsavis

I en melding ved 11-tiden bekrefter Rocksource nå at det ikke ble funnet bevegelige hydrokarboner i den første brønnen som er boret på blokken CY-DWN-2001/1.

Det er det halvstatlige oljeselskapet ONGC som er oepratør for blokken med en eierandel på 45 prosent. Totalt er det planlagt tre letebrønner i blokken, hvor Rocksource har en eierandel på 10 prosent, så snart indiske oljemyndigheter har godkjent eiendelsovertagelsen.

Rocksource understreker i meldingen at letebrønnen ikke ble boret med en lokalisering som ville testet prospektet Rocksource som har blitt avdekket med elektromagnetiske undersøkelser av havbunnen. De mener derfor prospektiviteten er inntakt i forhold til de elektromagnetiske funnene som selskapet meldte 31. oktober.

Aksjen faller etter at børspausen ble opphevet ved 11.18-tiden mandag, og var etter noen minutter ned 9 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere