Gå til sidens hovedinnhold

Rocksource gir opp gassfelt

Oljeselskapet gir opp Granbury-utvikling i Texas.

Rocksource ASA har kommet med en oppdatering på produksjonen og aktiviteten ved selskapets lisenser i den amerikanske delstaten Texas. Den pågående oljeproduksjonen nådde et bunnpunkt i oktober som følge av vedlikehold, mens gassproduksjonen fra de to letebrønnen på Granbury-feltet er for svak til at selskapet vil fortsette utviklingen.

Gir opp
Etter å ha gjennomført en evaluering av utviklingsmuligheten for funnene på Granbury-lisensen har Rocksource kommet til at gassprisene er for lave og ustabile til å kunne gi avkastning selskapet krever. De vil derfor ikke utvikle feltet videre.

Som følge av denne beslutningen vil selskapet kostnadsføre utgiftene til to letebrønnen, totalt 5,9 millioner dollar. Dette vil bli tatt på tredje kvartal.

Videre har selskapet inngått en avtale med et selskap som vil overta lisensen med forpliktelser mot at Rocksource beholder retten til 20 prosent av eventuelle inntekter uten å måtte investere mer i feltet.

Svak produksjon
Rocksources løpende oljeproduksjon ble i oktober svak på grunn av vedlikehold av eksportrørledningen fra området. Dette er ifølge selskapet første gang siden 1955 at rørledningen har blitt stengt for vedlikehold.

Stansen varte i fem dager og medførte at selskapet produksjon falt fra 1.101 fat per dag i september til kun 897 fat per dag i oktober. Selskapet oppeettholder målet om en samlet produksjon i 2009 på 1.300 fat per dag.

Reklame

Opptil 65 prosent på verdens beste bokser