*Nettavisen* Økonomi.

Rocksource har vurdert porteføljen

Oljeselskapet har nå vurdert leteporteføljen etter på fyll av flere nye lisenser i 2009.

Etter en gjennomgang av sin leteportefølje mener oljeselskapet Rocksource ASA at de nå sitter med potensielle olje- og gassressurser på 388 millioner fat oljeekvivalenter. Ved inngangen til 2008 lå ressursene på 125 millioner fat.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

Det er imidlertid viktig å påpeke at dette er ressurser og ikke utvinnbare reserver. Utvinnbare reserver blir disse fatene kun etter påvisning av olje og gass gjennom leteboring og en vurdering av utvinnbarhet.

Blant de viktigste årsakene til hoppet i Rocksources ressursbase er tildelingen av fire letelisenser på britisk sokkel i fjor, samt to lisenser på norsk sokkel. Det ligger også en økning i forbindelse med selskapets aktiviteter på land i delstaten Texas, samt farm-in-avtalene Rocksource har gjort i India og Senegal/Guinea Bissau.

Av de nye eierandelen og lisensen som selskapet fikk i 2008, så er allerede noen blitt vurdert som uinteressant, og inngår ikke i det oppdaterte ressursanslaget. Det gjelder i lisensen 456 på norsk sokkel og P1553 på britisk sokkel. Begge lisensene vil bli returnert.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag