NA24.no

Foto: Erik Johansen (Scanpix)

Rocksource inn i Mexicogolfen

Sikres tilgang til åtte blokker.

Rocksource trapper opp virksomheten og går inn i Mexicogulfen.

Det skjer ved at datterselskapet Rocksource Gulf of Mexico Corporation (RGOM) gjennom en farm-in avtale får tilgang til andeler i åtte blokker, hvorav flere med positive EM-prospekter.

Selskapet skriver at avtalen muliggjør en akselerering av selskapets boreprogram som kan bidra til produksjonsvekst og økt verdiskaping på kort til mellomlang sikt.

- Gjennom denne avtalen får vi tilgang til en rekke prospekter og flere potensielle letebrønner på kort sikt. Prospektene har høy funnsannsynlighet og eventuelle funn kan i mange tilfeller settes raskt i produksjon. I tillegg er skattebetingelsene i Mexicogulfen svært gode. Porteføljen vi nå har fått tilgang til gir oss et godt fotfeste i et av verdens viktigste leteområder, og bidrar til å øke vekstpotensialet i selskapet, sier Trygve Pedersen, administrerende direktør i Rocksource ASA.

Som en følge av avtalen øker Rocksource sine risikojusterte ressurser i leteporteføljen med 30 millioner fat oljeekvivalenter. Selskapet forventer å delta i sin første letebrønn i Mexicogulfen i 2009, med mulig oppfølgingspotensial i 2010.

RGOM får gjennom avtalen 10-30 prosent eierandel i blokkene mot et samlet vederlag på cirka 2 millioner dollar. I tillegg vil Rocksource evaluere de innsamlede CSEM-dataene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere