*Nettavisen* Økonomi.

Rocksource kjøper

Foto: PA Resources

Oljeselskapet Rocksource utvider nå satsningen i USA og starter en borekampanje.

Les NA24 på mobil

Oljeselskapet Rocksource Energy Corp har nå inngått en avtale om å kjøpe 98 prosent av Sandhawk Energy LLC.

NA24 - din næringslivsavis

Prisen er satt til 2,5 millioner dollar. Denne overtakelsen forutsetter et tilfredsstillende utfall av due diligence og endelig avtale mellom partene.

- Avtalen gir selskapet tilgang på letepotensial, påviste reserver og økt andel i eksisterende produksjon, skriver selskapet i en melding.

Kjøpet øker Rocksource andel i New Ace feltet til 92 prosent, som er mer en dobbelt så mye som dagens eierandel. Den vil også øke andelen i nærliggende leteareal fra 50 prosent til 99 prosent etter transaksjonen.

- Flere borbare strukturer er identifisert og det blir inngått en riggkontrakt for boring av to brønner med borestart så tidlig som november 2006. Videre boreprogram vil bli besluttet tidlig i 2007, melder Rocksource.

Selskapet forventer på bakgrunn av kjøpet og kampanjen å kunne øek sine reserver med inntil 5,2 millioner fat, hvorav selskapets nettoandel har et potensial på 4 millioner fat oljeekvivalenter.

- Disse reservene forventes å bli satt i produksjon i løpet av 2007.

Rocksource har til hensikt å bruke sitt nye datterselskap Sandhawk som sitt drift og operatørselskap i lete- og produksjonsområdeneområdene i Texas.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.