NA24.no

Rocksource produserer olje

Sist oppdatert:
Selskapet har fått i gang brønnene i USA.

Oljeselskapet Rocksource er ferdig med første fase i boreprogrammet i USA. Alle brønnene ved Drews Landing-feltet ble ferdigstilt som planlagt og samtlige brønner har vært suksessfulle med å påvise hydrokarboner og vil bli satt i produksjon i nær fremtid.

NA24 - din næringslivsavis

To av brønnene er allerede i produksjon med brutto rate på 300 fat oljeekvivalenter per dag til salg. Rocksource sin nettoandel er på 225 fat om dagen.

Gjennomsnittlig nettoproduksjon til Rocksource i andre kvartal var 500 fat oljeekvivalenter om dagen, men når alle de fem brønnene i programmet er i produksjon vil de sikre en produksjon på ligger i overkant av 1.000 fat om dag innen utgangen av 2007.

- Suksessen i funnet av Drews Landing feltet og den påfølgende suksessfulle boringen av utforsknings- og produksjonsbrønner viser potensialet som kan bli realisert ved å kombinere teknologien som Rocksource besitter med den lokale ekspertise og erfaring i datterselskapene i USA. Suksessen her legger grunnlaget for ytterligere prosjekter i USA, sier konsernsjef Jacob Sannes for Rocksource sin datterselskaper i USA.

Rocksource har hatt et produksjonsmål på 1.000 fat oljeekvivalenter om dagen fra datterselskapene i USA innen utgangen av 2007 og 2.000 fat oljeekvivalenter om dagen innen utgangen av 2008. Nå opplyser selskapet at disse produksjonsmålene vil bli oppdatert etter hvert som de nåværende brønnene settes i produksjon og nye brønner blir boret.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere