*Nettavisen* Økonomi.

Rød dag på Oslo Børs

Oslo Børs Foto: Scanpix (Scanpix)

Fallende oljepris og en dårlig start på Wall Street trakk børsen ned.

27.08.09 22:09

Etter å ha begynt dagen positivt endte torsdagen med et betydelig fall for Oslo Børs.

NA24 - din næringslivsavis

Hovedindeksen falt 1,52 prosent til 302,74. Et markant fall på børsene i New York som var med på å sende det norske aksjemarkedet ned.

Les mer: Fall på Wall Street

Nytt oljefall
Frontkontrakten på nordsjøolje ble omsatt for 70,34 dollar fatet da Oslo Børs stengte. Det er 1,43 prosent lavere enn da råvarebørsen i London avsluttet handelen, onsdag.

StatoilHydro blir sendt ned 1,51 prosent til 132,96 kroner, mens DNO falt 4,16 prosent til 6,68 kroner.

Taperaksjene
En hel haug med selskaper har rapportert sine resultater etter andre kvartal, og flere har inntatt øverste trinn av taperlisten.

CanArgo-aksjen ble dagens taper, med et fall på hele 29,41 prosent til 0,12 kroner etter at Oslo Børs har vedtatt at aksjen skal strykes fra notering.

- Selskapet har brutt reglene i løpende forpliktelser ved at årsrapporten for 2008 ikke er offentliggjort. I tillegg er kursverdien for selskapets aksjer betydelig lavere enn minimumskravet og selskapets markedsverdi betydelig lavere enn minimumsvilkåret på 300 millioner kroner i børsens opptaksregler, heter det i begrunnelsen fra Oslo Børs.

Les mer: Tuppet ut av Børsen

Gullselskapet IGE tar andreplassen på den lite prestisjefylte listen, med et ras på 18,37 prosent til 0,40 kroner. Selskapet har brent av en god slump penger på flere prosjekter, men holder det gående uten inntekter. Nå er gruveselskapet i ferd med å gå tom for kontanter.

Les mer: Blått lys for IGE

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag