*Nettavisen* Økonomi.

Rød start på Wall Street

Børsene i New York faller videre like etter at handelen på Wall Street åpnet.

Industriindeksen Dow Jones faller 0,32 prosent til 11.464,07 poeng, mens aksjene på den mer brede S&P 500-ideksen er ned 0,38 prosent til 1.301,00 poeng.

Den teknologitunge Nasdaq-indeksen faller 0,63 prosent til 2.258,20 poeng, men har vært lavere siden handelen på Oslo Børs startet.

Råvareprisene stiger videre fredag ettermiddag. Spotprisen på gull er opp 1,37 prosent til 723,60 dollar pr. unse. Den svake dollaren gjør at investorene i spekulerer i typiske likvide råvarer slik som det edle metallet.

Oljeprisen holder seg fortsatt sterk godt hjulpet av nye episoder i Nigeria. Drapet på en oljearbeider ved Niger-deltaen gjør at markedet frykter for produksjonsstansen vil vare lenger enn først antatt. Det gikk også meldinger i markedet om det har vært en ny eksplosjon ved en rørledning i Nigeria.

I den amerikanske handelen på Nymex omsettes prisen på et fat råolje med levering i juni til 72,75 dollar.

Handelsunderskuddet i USA var bedre enn hva mange hadde ventet. På forhånd hadde analytikerne ventet at handelsunderskuddet i mars ville bli på rundt 67 milliarder dollar, mens fasiten viser at handelsbalansen i mars viste et underskudd på 62 milliarder dollar.

Det var særlig den amerikanske eksporten som bidro til at handelsunderskuddet ble mindre enn ventet. Eksporten økte med 1,9 prosent i mars, mens importen falt med 0,8 prosent.

I tillegg til dette ble handelsbalansen for februar justert ned til 65,6 milliarder dollar i underskudd fra opprinnelige meldte 65,7 milliarder dollar.

Importprisene i april trekker ned noe av den positive nyheten etter at de økte med 2,1 prosent mot ventet 1,2 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.