*Nettavisen* Økonomi.

Rødt og bråkete for Zwart

Filmselskapet måtte innstille driften og krangler om millioner.

14.01.09 09:14

Tirsdag ble 2007-regnskapet til Medieparken AS levert mer enn fire måneder etter fristen. I 2006 og 2007 tapte filmselskapet rundt 2,2 millioner, og driften har de siste månedene vært innstilt.

Sjekk ut NA24 Propagandas nye medieguide

- Personlig trist
I løpet av fjoråret kjempet Medieparken seg ut av to konkursbegjæringer fra de ansatte, måtte hente inn en halv million fra tre av eierne og mistet to daglige leder. Nå ligger selskapet nede.

- Driften i selskapet er innstilt mens vi rydder og skaffer oversikten over inntektskildene som er til rådighet. Det ligger blant annet royalties her, sier eier og tidligere styremedlem Stein B. Kvae til NA24 Propaganda.

Ifølge Kvae spyttet hans Inspirator Investment Network AS, Zwart Arbeid AS og Einar Risnes' Hyper Interaktiv AS inn pengene som måtte til gjennom et ansvarlig lån.

Vurderer søksmål
- Mister man hodene, så mister man verdiene. Jeg tar til etterretning at det ikke er drift i selskapet nå. Det som skjedde med Medieparken synes jeg personlig er trist og unødvendig, sier tidligere daglig leder Stein Georg Lillemoen.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Han forsvant ut av selskapet i april i fjor, og Lillemoen og Kvae er enige om at det var tydelig uenighet om veien videre. Men der stopper også enigheten. Eks-sjef Lillemoen er i dag minoritetsaksjonær, og hevder de tre største eierne ikke ville at Medieparken selv skulle jobbe som selvstendig produsent.

Senere ble selskapet dannet om til filmfond. Men på veien forsvant også de andre ansatte.

- Vi vurderer rettslige skritt mot Lillemoen, som vi er i konflikt med og som er selskapets største debitor. Sakens kjerne ligger i at Lillemoen har fortsatt samarbeidet med tegneren Øistein Kristiansen etter at han sluttet i Medieparken AS. Lillemoen skylder oss halvannen millioner, hevder Stein B. Kvae.

- Forhandler ikke i media
Øistein Kristiansens serie «Øisteins Blyant» ble sendt på NRKs barne-tv i 2007, og tegneren har siden lansert dataspill og inngått samarbeid med Lillemoens Earththree Media AS. Dette selskapet ble stiftet i mai i fjor, og har Stein Georg Lillemoen som daglig leder og styreleder.

Stein Georg Lillemoen avviser at han skylder selskapet halvannen millioner, og hevder at Medieparken tvert imot skylder han rundt 150.000 i lønn, honorar og feriepenger.

- Det er en tvist mellom mitt nye selskap, Earthtree Media, og Medieparken knyttet til rettigheter. Men man må skille mellom meg og Earthtree, og jeg ønsker ikke å forhandle om dette gjennom media.

- Beklagelig affære
Earthtree Media samarbeider igølge Lillemoen med tegner Øistein Kristiansens Singapore-firma Earthtree Private Limited.

- Første halvår i 2008 tjente Medieparken penger. Derfor var det overraskende at vi skulle avvikles når vi hadde begynt å lykkes, kommenterer Lillemoen.

- Bakgrunnen for at vi ikke har slått Medieparken konkurs, er at vi tror det er mulig å komme i balanse. Vi håper å komme ut av denne beklagelige affæren med selskapet og æren i behold, for deretter å overlate Medieparken til andre som vil ta selskapet videre, sier Stein B. Kvae.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag