NA24.no

(Roger Davidson)

Roger tapte 120 millioner på «Da vinci-virus»

Sist oppdatert:
Styrtrik arving rundlurt på det groveste. Les den utrolige historien.

Den styrtrike amerikanske komponisten Roger C. Davidson har blitt utsatt for en svindel av de helt sjeldne.

Det hele startet i 2004 da 58-åringen, som nok er mer familiær med musikk enn datamaskiner, oppsøkte hjelp for å bli kvitt datavirus på maskinen sin, ifølge New York Times.

Ekstremvirus
Mannen som er oldebarn av den ene grunnleggeren av oljeservicegiganten Schlumberger fryktet at musikken han hadde komponert skulle forsvinne så han kontaktet en databutikk. Det han nok ikke så for seg var hvor dyrebar hjelpen viste seg å være.

Etter besøket la nemlig butikkieren Vickram Bedi og hans kjæreste en slagplan på hvordan de kunne få lurt til seg deler av formuen, ifølge lokalavisen Bedford-Katonah Patch.

De ga Roger beskjed om at det ikke bare var et virus på maskinen, men at det var så hissig at det også hadde ødelagt butikkens maskiner.

Bedi forklarte så at viruset egentlig var en internasjonal konspirasjon som ikke bare hadde angrepet maskinen, men som også truet komponisten og familien hans. Konspirasjonen innbefattet angivelig en mystisk harddisk i en avsidesliggende del av Honduras - med et mål om å infiltrere de amerikanske myndighetene.

Mennene som angivelig sto bak den skumle planen var polske prester med tilknytning til Opus Dei.

Opus Dei er en myteomspunnet romersk-katolsk organisasjon som fikk mye oppmerksomhet i boken Da vinci-koden av Dan Brown.

Med dette som bakteppe overbeviste Bedi komponisten om at han ikke bare måtte betale for å få viruset fjernet, men at han også trengte personlig beskyttelse - noe butikkeieren naturligvis kunne ordne.

I løpet av en periode på seks år ble det trukket månedlige beløp som samlet oversteg seks millioner dollar, mer enn 36 millioner kroner, til dette formålet fra hans American Express.

For å holde liv i historien, og dermed innbetalingene, ble det benyttet en frykttaktikk der Roger ble foret med nye historier om utviklingen.

Blant annet ble han fortalt skrøner som at butikkeieren hadde blitt hyret inn av CIA for å hindre prestenes infiltrasjon av myndighetene, og at en av hans indiske onkler, som jobbet i militæret, hadde flydd til Honduras og fått fatt i harddisken.

Enorme summer
Det hele viste seg overraskende nok å være en eneste stor svindel.

Etter flere måneders etterforskning ble Bedi og hans islandske kjæreste Helga Invarsdottir, som også jobbet i butikken, arrestert i forrige uke.

Under arrestasjonen ble over 150.000 dollar i kontanter, samt flere kjøretøy og smykker beslaglagt. Parets kontoer har blitt frosset og flere eiendommer har blitt konfiskert.

De skal ha blitt arrestert like før de skulle reise til Island.

Ifølge politiet er det samlede svindelbeløpet på hele 20 millioner dollar, over 120 millioner kroner, ifølge Bedford-Katonah Patch.

Istedenfor å kunne meske seg med millionene på Sagaøya er begge nå siktet for grov svindel, noe som kan medføre mellom åtte og 25 år bak lås og slå.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere