*Nettavisen* Økonomi.

Røkke betaler nedrykket

Moldes store sønn vil trolig dekke inn milliontapene til Molde, til tross for nedrykket.

31.10.06 08:29

I helgen rykket Moldes fotballyndllinger ned fra toppdivisjonen. Det betyr at finansmannen Kjell Inge Røkkes engasjement i klubben ikke har gitt ønskede resultater. I fjor spilte Molde-laget om kvalifisering, mens det i år altså ble nedrykk.

NA24 - din næringslivsavis

Molde Fotball AS eies i dag i sin helhet av Aker, hvor Røkke er storeier. Selskapet eier det flotte stadionanlegget i byen, og forretningssatsingen Molde Business Club.

Røkke er også styremedlem i selskapet, mens Aker-sjef og sunnmøringen Leif-Arne Langøy er styreformann.

Ikke store endringer
Røkke er kjent for å hate å tape både i forretningslivet og i sport. Tapet i helgen fører trolig ikke til store endringer i millionstøtten til Molde Fotballklubb.

- Det er ikke så stor dramatikk i dette, sier Akers talsmann Geir Arne Drangeid til NA24.

Han sier videre at Aker og Røkke vil gå igjennom Molde-satsing med det sportslige utvalget i klubben.

- Vi vurderer engasjementet etter sesongslutt, sier Drangeid, og påpeker at dette er noe som også er gjort tidligere år.

Dyrt for Røkke
Båndene mellom Molde Fotballklubb og Røkke har stadig blitt tettere. I vår skiftet Molde Stadion navn til Aker Stadion. Samtidig sendte Røkke en gavesjekk på seks millioner kroner øremerket bygging av en ny treningshall.

Før årets sesong har Røkke spedd på med rundt 12 millioner kroner til Moldes fotballgutter årlig. Til tross for sportslig nedtur de siste årene har han imidlertid vært klar på at støtten vil bli opprettholdt.

- Vi kommer til å støtte klubben omtrent like mye som i dag, uansett om Molde er i eliteserien eller 1. divisjon, sa konsernsjef Leif Arne Langøy i Aker da klubben måtte spille kvalifisering om å beholde plassen i toppdivisjonen i fjor.

Forretningsfolk med fotballdilla
Kjell Inge Røkke er en av flere norske forretningsfolk med fotballdilla. De mest kjente engasjementene er John Fredriksens millionsatsing i Vålerenga og Atle Brynestads i Lyn.

Med unntak av Rosenborg, er topplagene i Fotball-Norge gjennomsyret av investorer, som mer eller mindre gir bort penger for å støtte sine lag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.