Røkke drar inn halv milliard

Foto: Solum, Stian Lysberg (Scanpix)

Nå selger den kjente investoren får supergevinst på bygg.

09.12.10 09:45

Aker Solutions, som har staten og Kjell Inge Røkke som hovedeiere, selger kontorbygg for 1 milliard kroner. Gevinsten til Røkke & Co. er på hele 500 millioner kroner.

- Aker Solutions har solgt kontordelen av sitt nye bygg på Fornebu utenfor Oslo og inngått intensjonsavtale om salg av sitt nye kontorbygg på Hinna i Stavanger. Salgene vil frigjøre ca 1 milliard kroner i kontanter, heter det i en melding fra selskapet.

Kjøper av bygget på Fornebu er et eiendomsselskap etablert av Pareto Project Finance. Bygget i Stavanger kjøpes av en annen større eiendomsaktør. Det er ventet at begge transaksjonene blir gjennomført i fjerde kvartal 2010.

- Salgene er forventet å gi en samlet gevinst på om lag 500 millioner kroner. Siden Aker Solutions er ansvarlig for ferdigstillelsen av byggene innen spesifiserte frister og budsjett, vil gevinsten først bli bokført i 2012 når byggene står ferdige, heter det i meldingen.

Kontantfrigjøringen nevnt over er nettobeløp etter at Aker Solutions har reinvestert til sammen 170 millioner kroner i de aktuelle eiendomsselskapene. Investeringen gir Aker Solutions en eierandel på 25 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.