Røkke dro i land Aker Solutions

Foto: Scanpix (Stian Lysberg Solum)

Gikk fra dundrende underskudd til solid pluss.

17.02.10 10:49

Aker Solutions er selskapet hvor Røkke lempet over noen av selskapene sine i fjor vår. Etter det startet krangelen med daværende næringsminister, Sylvia Brustad. Nå er imidlertid Røkke inne i varmen igjen. Selskapet de krangler om, har gått fra dundrende underskudd til solid pluss.

I fjerde kvartal var resultatet etter skatt på 423 millioner kroner, mot minus 336 millioner kroner i samme kvartal 2008. Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på 439 millioner kroner.

Driftsresultatet havnet på gode 770 millioner kroner i siste kvartal, mot minus 467 millioner kroner i samme kvartal året før. Her hadde analytikerne ventet et resultat på 786 millioenr kroner. Driftsinntektene til selskapet havnet på 12.213 milloner kroner, noe som var ned fra 15.455 millioner kroner året før.

Sjekk hele rapporten her:

Smell for Hydro
Også Norsk Hydro har levert tall onsdag, og de bekrefter at det har gått i utforbakke for Hydro etter at Eivind Reiten overraskende trakk seg fra toppjobben.

I fjerde kvartal i fjor tapte selskapet 587 millioner kroner på bunnlinjen av en omsetningt på 16.427 millioner kroner. Driftsresultatet var på minus 938 millioner kroner. Ifølge TDN Finans ventet analytikerne et underskudd i kvartalet på 156 millioner kroner og det driftsresultat på minus 282 millioner kroner.

Les mer her: Smell for Hydro

Storebrand i farta
I tillegg har Storebrand lagt frem sine tall.

Storebrand-sjef Idar Kreutzer leverte sterke resultater i fjerde kvartal. Konsernresultatet havnet på 596 millioner kroner i siste kvartal.

Selskapet melder om en positiv utvikling i sin livsforsikringsdel og kapitalforvaltningsdel. I Storebrand bank var det imidlertid pressede marginer på grunn av høye finansieringskostnader.

Les mer her: Storebrand dro inn 600 mill.

På Oslo Børs stiger Aker Solutions med 4,61 prosent til 79,45 kroner, Storebrand stiger med 1,63 prosent til 41 kroner mens Norsk Hydro faller med 2,3 prosent til 40,61 kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.