Røkke får milliardkontrakt

Foto: Scanpix (Stian Lysberg Solum)

Røkke-eide Aker Solutions skal bygge rekordstort stålunderstell i milliardklassen.

12.07.10 15:56

Aker Solutions har sikret seg kontrakten om å bygge to stålunderstell til Clair Ridge-feltet utenfor Shetland. Verdien på kontrakten er 1,7 milliarder kroner.

Ett av understellene er det største selskapet noensinne har bygget, skriver Afterposten.no.

- Jacket-løsninger er kjerneområdet for verftet vårt i Verdal og jeg er glad for å se at vi vinner en så stor og viktig kontrakt i internasjonal konkurranse, sier Jarle Tautra, visepresident i Aker Solutions i en kommentar.

Aker Solutions, hvor Kjell Inge Røkke har avgjørende kontroll gjennom sin eierandel i Aker, skal begynne å produsere understellene i juni neste sommer. De ferdige produktene skal være levert i mars 2013.

Aker Solutions varslet allerede i forrige uke at de hadde inngått en intensjonsavtale til 1,7 milliarder kroner. Mandagens nyhet ga dermed ikke de store utslagene på aksjekursen til selskapet, og i 12-tiden hadde kursen sunket med 0,3 prosent.

Aker Solutions estimerer en typisk årlig kontraktsverdi på 1,1 milliarder kroner per år. Allerede sent i juni signerte imidlertid selskapet en rammeavtale med Statoil på hele 4,4 milliarder kroner.

Få bedre råd med Nettavisens tjenester:

Minstrøm:Bytt strømleverandør og spar tusener.

Minrente:Bytt bank og spar minst 5000 kroner i året.

Mittoppdrag:Få tilbud fra håndverkere.

(Tjenestene er gratis for Nettavisens lesere)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.