*Nettavisen* Økonomi.

Røkke kjøper - Fredriksen selger

John Fredriksen gir opp kampen om Aker Drilling.

17.01.08 14:27

SeaDrill har nå solgt seg helt ut av riggselskapet Aker Drilling. Totalt er siste rest av de 17.843.900 aksjer Seadrill hadde i Aker Drilling solgt til 39 kroner per stykk.

NA24 - din næringslivsavis

- Vi har ikke noen andre kommentarer til det enn at vi solgt aksjene etter at vi ikke fikk axess til å gjennomføre en due diligence i Aker Drilling, sier IR-ansvarlig Jim Dåtland i Seadrill til NA24.

Seadrill tar nå, ifølge Dåtland, konsekvensene av at de ble nektet å gå gjennom regnskapene til Aker Drilling. I forbindelse med det indikerte budet var det en betingelse å få gjennomført en due diligence.

Arctic gjorde handelen
Det er meglerhuset Arctic Securities som står bak handelen av den posten. Arctic er den eneste nettokjøperen i Aker Drilling-aksjen torsdag ettermiddag.

Tidligere på dagen Aker Capital kjøpte 1.699.619 aksjer i Aker Drilling. Prisen Aker betalte er på 39 kroner per aksje og identisk med det pliktige tilbudet de har fremsatt på alle de utestående aksjene i Aker Drilling.

Etter dette kjøpet sitter Aker Capital på 43.521.814 aksjer noe som tilsvarer 46,8 prosent av alle aksjene i Aker Drilling.

Onsdag ble det kjent at John Fredriksens Seadrill har solgte seg til under 20 prosent av de utestående aksjene. Seadrill har indikert at de vil fremsette et frivillig tilbud på alle aksjene i boreselskapet hvis de får kontroll på mer enn 50 prosent av Aker Drilling.

Kaster kortene
Et av vilkårene er at de får gjennomføre en due diligence av Aker Drilling. Det innebærer at de får innsyn i regnskapene og de jurdiske avtalene til riggselskapet. Styret i Aker Drilling har derimot nektet Seadrill dette innsynet. Nå har SeaDrill kastet kortene.

Jim Dåtland vil ikke si noe om hva som skjer med det indikerte budet.

- Vi har solgt alle våre aksjer, er alt han vil si til NA24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.