Gå til sidens hovedinnhold

Røkke kjøper Fornebu-tomter

Moldenseren drar opp 780 millioner kroner av milliardbingen.

I en melding bekreftes at Fornebu Utvikling selger et tomteområdet til Røkke-eide Aker. Kjøpet gjelder tomteområde med næringsregulering på ca 51.000 T-BRA og boligregulering på ca 47.000 T-BRA.

Transaksjonen planlegges gjennomført innen utløpet av januar 2012. Kjøpekontrakten forutsetter at avtale om overtakelse av en tomteparsell fra Oslo kommune formelt godkjennes.

Kjøpesummen for eiendommen er avtalt til 780 millioner kroner og skal gjøres opp kontant. Salget forventes å gi Fornebu Utvikling en regnskapsmessig gevinst på konsernnivå på 110 - 130 millioner kroner.

- Vi er svært godt fornøyd med å ha gjennomført et helhetlig salg av område 1.2/1.3 på attraktive nivåer. Transaksjonen underbygger vår strategi om å etablere oss som en sterk boligutvikler med fokus på Fornebu, og bringer inn ytterligere en sterk industriell aktør på området i form av Aker ASA. Salget av område 1.2/1.3 vil også bidra til en styrket finansiell posisjon for selskapet, skriver Morten Grongstad, administrerende direktør i Fornebu Utvikling, i en melding.

Reklame

Rekordlav pris på Garmin-favoritt