*Nettavisen* Økonomi.

Røkke kjøper i Frankrike

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Aker Seafood kjøper alle aksjene i fransk datterselskap.

Aker Seafood melder torsdag at de tar full kontroll over Aker Seafood France etter at de kjøper de resterende 30 prosent av aksjene i selskapet.

- Oppkjøpet styrker Aker Seafoods' posisjon i selskapets største marked ytterligere, melder selskapet i en børsmelding.

NA24 - din næringslivsavis

Selskapet skriver at de benytter seg av opsjonsavtalen som ble inngått i desember 2007 med selskapet, som tidligere het Viviers de France. Dermed befester selskapet sin posisjon i sitt største marked.

- Transaksjonen sikrer produksjon og distribusjon av ferske produkter i Frankrike. I tillegg gir det Aker Seafoods mulighet for ytterligere vekst i andre europeiske markeder, sier konsernsjef Yngve Myhre i Aker Seafoods ASA.

Betaling for 30 prosent av aksjene samt endelig oppgjør for de tidligere kjøpte 70 prosent av aksjene er basert på en verdsetting av selskapets egenkapital til 13,75 millioner euro. Beløpets størrelse er i henhold til tidligere kommuniserte forpliktelser. Betaling gjennomføres med kontanter i tre omganger, delvis ved kontraktinngåelse og videre i 2010 og 2011.

De to franske gründerne Arnault Chaperon og Jean-Philippe Tachon vil være med selskapet videre og beholde sine nøkkelroller, opplyser Aker Seafood i en melding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag