*Nettavisen* Økonomi.

Røkke-rederi ber om henstand

American Shipping Co ber nå obligasjonseierne om lettelse i lånetingelsene.

Det tidligere Aker-kontrollerte tankrederiet American Shipping Company ASA ber nå eierne av obligasjonslånet på 700 millioner kroner utstedt i 2007 om henstand i forhold til kravet til egenkapital.

NA24 - din næringslivsavis

Bakgrunnen er selskapets hedging av fremtidige renter på et dollarbasert obligasjonslån med et samlet pålydende på 770 millioner dollar. På grunn av den voldsomme volatiliteten i rentemarkedet vil American Shipping sannsynligvis få for lav egenkapital etter belastning av papirtapene tilknyttet hedgingen.

Selskapet, hvor Aker ASA fortsatt har 19,9 prosent, ber derfor at urealiserte tap på renterelaterte hedginginstrumenter skal holdes utenfor når egenkapital skal beregnes.

Obligasjonslånet som løper til 2012 krever at American Shipping Co har en egenkapital på minimum 140 millioner dollar. Egenkapital beregnes i dag etter IFRS-reglene, noe som betyr marked til marked fastsettele av verdien på rentehedgingen. For American Shippings del er de urealiserte tapene ved nyttår på 101 millioner dollar, og det urealiserte tapet i fjerde kvartal alene er beregnet til 58 millioner dollar.

Ifølge rederiet betyr dette at selskapet sannsynligvis vil ligge under egenkapitalkravet pr. 31. desember 2008.

De ber om at obligasjonseierne gi en lettelse i forhold til egenkapitalberegningen med virkning for årsavslutningen 2008 og ved fremleggelsen av de tre kommende kvartalenes resultat og balanse. Det er Norsk Tillitsmann som representerer obligasjonseierne overfor rederiet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.