*Nettavisen* Økonomi.

Røkke-selskap: - Røverhistorie

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Aker BioMarine slår tilbake mot krill-oppslag etter kursras på børsen.

20.11.09 19:34

Nettutgaven til bransjebladet FiskeribladetFiskaren skrev tidligere fredag at Aker Biomarines Subarba Krill er stengt ute fra EU.

Det får selskapet til å reagere kraftig. - Røverhistorie, tull og tøys, er ord selskapet bruker i en pressemelding.

- Norske nettmedier, med referanse til FiskeribladetFiskaren, meldte fredag ettermiddag at en tysk domstol slo fast at Superba Krill ikke kan selges i EU. Faktum er at en konkurrent krevde midlertidig forføyning mot Aker BioMarines bruk av markedsmateriell under messen FI Europe i Frankfurt. En lokal tysk rettsinstans, uten å få Aker BioMarines versjon, ga medhold til dette.

Aker BioMarine falt fredag 5,2 prosent til 5,50 kroner på Oslo Børs, det laveste nivået siden mai.

- Forandrer ingenting
– Dette forandrer ingenting i arbeidet med vår planlagte lansering i EU, sier konsernsjef Hallvard Muri i Aker BioMarine.

– Ved å ta med Superba-kapsler og markedsmateriell beregnet for det norske markedet til Tyskland, serverte vi vår konkurrent et billig poeng og mulighet for oppmerksomhet. Det ser vi resultatet av når denne røverhistorien spre seg på nettet.

I pressemeldingen heter det videre at FiskeribladetFiskaren uriktig skriver at Superba ikke kan selges i USA.

- Feil om USA
– Påstanden om salgsstopp i USA er bare oppspinn. Her er våre produkter allerede godkjent og vi selger Superba i stadig større mengder. Vi har inngått avtaler med Schiff og Mercola og har dermed sikret bred og sterk distribusjonskraft i det voksende amerikanske markedet, sier Muri.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.