*Nettavisen* Økonomi.

Røkke-selskap fikk aksept - og 50 mill

Styreleder Kjell Inge Røkke i Det norske oljeselskap Aker KIR DETNOR Foto: Falch, Knut (Scanpix)

Aker Seafoods har sikret finansiering av gjelden.

Aker Seafoods melder onsdag at det mottok aksept fra obligasjonseiere for kjøp av 99 prosent av de utestående obligasjonene i lånet på Island.

Aker Seafoods betalte 239 millioner for 99 prosent av obligasjonslånet.

På grunn av svekket Islandsk valuta gir tilbakekjøpet en regnskapsmessig gevinst på cirka 50 millioner kroner.

- Selskapet vil vurdere den endelige regnskapsmessige behandlingen av transaksjonen, inkludert effekten av termineringen av en rente- og valutaswap-avtale med islandsk motpart som omtalt i tidligere børsmeldinger og selskapets kvartalspresentasjoner, og forventer å kunne bokføre en ytterligere gevinst så snart dette er klart.

Swap-avtalen belastet regnskapet pr. 30. juni 2009 med 111 millioner kroner.

Som et ledd i refinansieringen av tilbakekjøpet av obligasjonslånet har Aker Seafoods tatt opp fem års banklån gjennom et lånesyndikat ledet av DnB NOR Bank ASA.

- Aker Seafoods er etter refinansieringen av obligasjonslånet sikret minimum fem års finansiering på det meste av selskapets gjeld. Aker Seafoods har etter refinansieringen en gjennomsnittlig rentemargin på 1,4 prosent på selskapets lån. Vi er fornøyd med å ha finansieringen på plass slik at vi kan konsentrere oss fullt og helt om fangst og foredling av høykvalitets sjømatprodukter, sier konsernsjef Yngve Myhre i Aker Seafoods.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag