*Nettavisen* Økonomi.

Røkke-selskap vant i ankesak mot islandsk bank

Kjell Inge Røkke-kontrollerte Havfisk AS vant fram i ankesaken mot islandske Glitnir. Islands høyesterett mener Havfisk hadde rett til å heve en avtale med banken fra 2005.

I desember 2013 ble trålselskapet Havfisk dømt til å betale til sammen 158 millioner kroner til Glitnir. Distriktsdomstolen i Reykjavik mente Havfisk ikke hadde rett til å heve en rente-, inflasjons- og valutaavtale som ble inngått i 2005.

Havfisk anket dommen, og saken ble behandlet av Islands høyesterett i begynnelsen av mars. Torsdag falt dommen der retten konkluderer med at Havfisk hadde rett til å heve avtalen i 2008.

– Havfisk frikjennes for hele kravet fra Glitnir, og er tilkjent sakskostnader med 3 millioner islandske kroner, melder selskapet i en pressemelding.

Rettens avgjørelse er endelig.

– Vi er svært fornøyd med utfallet i denne saken. Havfisk var av den oppfatning at dommen fra distriktsdomstolen i Reykjavik var uriktig, og vi er glade for at Islands høyesterett har konkludert med at Havfisk frikjennes, sier konsernsjef Webjørn Barstad.

Selskapet har gjort en regnskapsmessig avsetning for et mulig negativt utfall av saken. Denne avsetningen vil nå bli tilbakeført og fører til en økning av resultatet før skatt med 195 millioner norske kroner, samt en bedring av egenkapitalen på rundt 143 millioner kroner, melder selskapet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.