Røkke sjekker kursjuks

Kjell Inge Røkkes Aker ber børsen om å undersøke om det foreligger forsøk på kursmanipulasjon.

22.04.09 11:35

Kjell Inge Røkkes Aker ønsker nå at det skal foretas undersøkelser knyttet til aksjehandel i Aker og andre selskaper i sfæren rundt Røkke.

NA24 - din næringslivsavis

Det kommer frem av en børsmelding fra selskapet.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

- Av hensyn til aksjonærfellesskapets interesser vil Aker nå be Oslo Børs undersøke om det foreligger forsøk på kursmanipulasjon i Aker-aksjen eller i aksjen i andre Aker-selskaper, skriver Aker i meldingen.

Har tatt tap allerede
Videre avviser selskapet at TRS-avtaler de har inngått i American Shipping vil gi fremtidige kontantutlegg på 800 millioner kroner. Det er Dagens Næringsliv som omtaler disse avtalene onsdag.

Aker opplyser at de i løpet av 2008 betalte 395 millioner kroner i forbindelse med TRS-avtalen og at de satte 159 millioner kroner til side som sikkerhet for denne avtalen. Da avtalen ble fornyet i mars ble det betalt 309 millioner kroner til motparten i avtalen der 145 millioner kroner kom fra sikkerhetsdepotet som ble opprettet.

Aker fremhever at selskapet ved utgangen av fjerde kvartal hadde 4,7 milliarder kroner i kontanter og kontantekvivalenter.

- I presentasjonen av kvartalsresultatet opplyste Aker at kontantbeholdningen vil bli redusert med om lag 2 milliarder kroner gjennom året før den igjen vil bygge seg opp. Alle effekter av TRS-avtalen er naturligvis medregnet og endrer ikke denne prognosen, skriver selskapet.

Ikke hørt noe
- Vi har ikke mottatt noen henvendelser fra Aker, men vi vil behandle den om den kommer, sier pressetalsmann Tor Arne Olsen ved Oslo Børs til NA24.

- Har dere fulgt ekstra nøye med på aksjene i Aker og andre aksjer i sfæren rundt selskapet?

- Nei ikke mer utover det vi normalt gjør. Vi følger alltid med på alle aksjene, og som jeg kjenner til har vi ikke noe utover det normale, sier Olsen.

Kommunikasjonsdirektør Geir Arne Drangeid sitter opptatt i møter, og sier via en representant i Aker at de ikke har noen ytterligere kommentar utover det som står i børsmeldingen og kvartalsrapporten etter fjerde kvartal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.