*Nettavisen* Økonomi.

Røkke-verft med milliardavtale

- Transaksjonen er en viktig del av Aker Philadelphia Shipyards plan om å skille ut shippinginvesteringene og realisere verdien skapt for aksjonærene, sier styreformann Kristian Røkke. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

- Transaksjonen er en viktig del av Aker Philadelphia Shipyards plan om å skille ut shippinginvesteringene og realisere verdien skapt for aksjonærene, sier styreformann Kristian Røkke. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)

Selger andel i samarbeidsselskap for 1,2 milliarder kroner.

Det Røkke-styrte verftet Aker Philadelphia Shipyard selger eierandelen i et samarbeidsselskap for produkttank.

Selskapsverdi i transaksjonen er på 150 millioner dollar, tilsvarende rundt 1,2 milliarder kroner, opplyser verftet i en melding.

Samarbeidsselskapet med Crowley Maritime Corporation omfatter fire produkttankskip. Kjøperen av Aker Philadelphia Shipyards andel er Marathon Petroleum Corporation.

Leveringen av de fire skipene er ventet i perioden fra tredje kvartal 2015 til tredje kvartal 2016. Skipene bygges ved Aker Philadelphia Shipyard.

Røkke-verftet venter å bokføre en gevinst før skatt på 10 millioner dollar per fartøy.

- Transaksjonen er en viktig del av Aker Philadelphia Shipyards plan om å skille ut shippinginvesteringene og realisere verdien skapt for aksjonærene, sier styreformann Kristian Røkke.

I tillegg til de fire skipene, har verftet startet byggingen av de første to av fire tankskipene til et datterselskap av Kinder Morgan. Verftet har også kontrakter for to containerskip til Matson Navigation Company.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.