*Nettavisen* Økonomi.

Røkkes Aker med milliardhandel i eiendom

Fornebuporten Holding, et datterselskap av Kjell Inge Røkkes Aker, selger aksjene i Fornebuporten AS til et konsortium ledet av meglerhuset Pareto Securities. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: Lise Åserud (NTB Scanpix)

Selger kontorer ved Fornebu for 3,2 milliarder.

Fornebuporten Holding, et datterselskap av Kjell Inge Røkkes Aker, selger aksjene i Fornebuporten AS til et konsortium ledet av meglerhuset Pareto Securities.

Transaksjonen verdsetter Fornebuporten-kontorene til 3,2 milliarder kroner, opplyser Aker onsdag.

I konsortiet, som har navnet Fornebu Gateway, har selgeren tegnet seg for 25 prosent til en pris på 325 millioner kroner.

De andre aksjonærene er Joh. Johannson Handel med 40 prosent, Watrium med 20 prosent og The Resource Group TRG, kontrollert av Røkke med 15 prosent.

Avtalen omfatter eiendomsutviklingen av kontorer ved Fornebuporten, som er planlagt ferdig i endre kvartal neste år.

De to kontorbygningene ved Fornebuporten har leiekontrakter med varighet på rundt 12 år, med en brutto samlet leie på rundt 180 millioner kroner i året.

Fra Fornebuporten Holding vil Aker motta 600 millioner kroner netto, etter gjeld, tilbakebetalinger og investeringer.

Transaksjonen er ventet fullført i fjerde kvartal 2015.

Fornebuporten Holding er en eiendomsutvikler engasjert i byene Oslo og Aberdeen. I 2011 kjøpte det en lokasjon på 90.000 kvadratmeter ved Fornebu.

Den første fasen av Fornebu-utviklingen inkluderer byggingen av to kontorbygninger på rundt 67.000 kvadratmeter og 295 leiligheter. Denne fasen er ventet fullført i andre kvartal 2016.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.