*Nettavisen* Økonomi.

Røkkes gullgutt leverer varene

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (SCANPIX)

Solgte for drøye ti milliarder.

09.05.12 09:01

Etter å ha vært Kjell Inge Røkkes faste advokat i en årrekke ble Øyvind Eriksen hentet fra BA-HR til stillingen som konsernsjef i Røkkes Aker og styreleder i Aker Solutions.

Selskapet er nå ute med tall for årets første kvartal.

De viser et driftsresultat før av- og nedskrivninger (EBITDA) på 1.002 millioner kroner, noe som tilsvarer en driftsmargin på 10,2 prosent. Tallknuserne ventet her 910 millioner kroner, ifølge estimater fra Six. I samme periode i fjor kom denne inn på 1.440 millioner kroner.

Omsetningen endte på 9.837 millioner kroner, som er en økning på 15,7 prosent fra samme periode i fjor. Men det er allikevel mindre enn forventningene på 9.971 millioner kroner.

Driftsresultatet ble 771 millioner kroner, mot 1.238 millioner kroner året før. Resultatet før skatt ble på 709 millioner sammenlignet med 1.152 millioner kroner året før. Her ventet analytikerne henholdsvis 708 millioner kroner og 629 millioner kroner, ifølge TDN Finans.

Ordreinngangen i kvartalet var på 11.307 millioner kroner. Det gav en ordrebok ved utgangen av kvartalet på 42,9 milliarder kroner, opp fra 40,4 milliarder kroner i første kvartal 2011. Analytikerne ventet en ordreinngang på 11.100 millioner kroner og en ordrereserve på 42.800 millioner kroner.

- Resultatene i fjorårets siste kvartal viste at vi var på rett spor. Med en 15,7 prosents omsetningsøkning fra første kvartal 2011, samt vedvarende vekst i driftsmarginene, så er det oppmuntrende å se at vi fortsetter i det samme sporet, sier Øyvind Eriksen, arbeidende styreformann i Aker Solutions.

Selskapet ser også lyst på fremtiden, da det melder at «den positive trenden har fortsatt inn i andre kvartal, gjennom betydningsfulle strategiske hendelser og signering av flere viktige kontrakter.»

- Begynnelsen på andre kvartal har også vært inspirerende. Vi har signert en rekke nye kontrakter og vi har bekreftet betydelige investeringer i ny produksjonskapasitet, sier Eriksen.

Den største avtalen som er signert i andre kvartal er kontrakten på 11 milliarder med Statoil for å levere såkalte kategori-B brønnintervensjonstjenester på norsk sokkel.

Investeringer i ny kapasitet omfatter etablering av en ny fabrikk i Malaysia for produksjon av undersjøiske kontrollkabler, samt økt produksjonskapasitet ved anleggene i Norge og Malaysia som lager produksjonsteknologi for olje- og gassutvinning på havbunnen. Totalverdi for investeringene er omtrent 850 millioner kroner.

- Alle disse elementene vil være viktige bidrag for å nå målet vårt om en gjennomsnittlig omsetningsvekst mellom 9 og 15 prosent årlig fra 2011 til 2015, sier Øyvind Eriksen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag