*Nettavisen* Økonomi.

Røkkes klubb søker statsstøtte

Molde ber Norad om støtte til talentjakt i Afrika.

18.09.08 14:14

Kjell Inge Røkke-eide MFK søker Norad om penger til å starte et fotball-akademi i Tanzania. Også Senegal er aktuelt som satsningsområde.

NA24 - din næringslivsavis

- Vi har bestemt oss for å be Norad (Direktoratet for utviklingssamarbeid, journ. anm.) om støtte. Den søknaden vil bli sendt med det aller første, sier direktør Tarje Nordstrand Jacobsen i Molde Fotballklubb til Romsdals Budstikke.

Klubben aksjeselskap Molde Fotball AS er heleid av Kjell Inge Røkkes Aker ASA, og har i en årrekke vært et millionsluk.

Les også: Ballsmell for Røkke

Nordstrand Jacobsen bekrefter at Molde FK søker om årlige millionbeløp over en lengre periode.

- Hensikten er at vi skal få tilgang til spillere som er gode nok for Molde og norsk eliteserie, som vi kan dra nytte av og foredle, og som vi kan selge videre på sikt. Målet er sjølsagt at dette skal bli en «butikk» som skaper inntekter, sier Nordstrand Jacobsen.

Les også: Martin Andresen får millioner

MFK samarbeider blant annet med METL, som er et av Tanzanias største industriselskaper. Ledelsen i selskapet er villig til å bygge ut fotballbaner, internat og skolebygninger dersom akademiet i Dar es Salaam blir en realitet. Røkke-klubben er også i dialog med HSH (Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon), som har vist interesse for klubbens planer.

- HSH vurderer å engasjere seg i akademiet for å ta del i et slags handelskammer med kontroll over spillere som kan bli solgt fra fattige til rike land, forteller Molde-direktør Nordstrand Jacobsen til lokalavisen.

Les også: Radiokjendis inn i Lyn

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: André Clark Utvik (NA24)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.