*Nettavisen* Økonomi.

Røkkes nabo fikk bygge

Foto: Tor Richardsen (Scanpix)

Nærmeste nabo til Kjell Inge Røkke i Asker fikk bygge større hus enn det finansmannen planlegger.

13.01.06 07:50

Jan Henrik Bryde fikk lov til å bygge sitt slott på 875 kvadratmeter på nabotomten der Røkke planlegger å bygge sitt hus på 700 kvadratmeter. Selv mener han dette er forskjellsbehandling av groveste sort.

Samme reguleringsområde
- Våre byggesaker er mye mer like enn ulike. Jeg er en ukjent mann og fikk bygge. Røkke er kjent og ble stoppet, sier Bryde til VG.

Begge tomtene ligger i samme reguleringsområde, og det var det miljøvernminister Helen Bjørnøy brukte som sitt kronargument da hun tidligere denne uken besluttet at Røkke ikke skulle få bygge ut. I alle fall ikke før området er omregulert.

Anket bare Røkkes tillatelse
At Asker kommune har gitt begge to tillatelse til å bygge, mens fylkesmannen i første omgang sa nei til begge er også likheter i sakene. Fylkeskommunen valgte bare å anke Askers vedtak om å la Røkke bygge. Senere ga fylkeskommunen Røkke lov til å bygge på tomten.

Bjørnøys overraskende vedtak om å nekte Røkke byggetillatelse skal ifølge avisen ha kommet etter at SVs fylkestingsgruppe tirsdag kveld gjorde et fremstøt mot Bjørnøy for å minne henne på at fylkeskommunens ankefrist var i ferd med å løpe ut.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.