Gå til sidens hovedinnhold

Røkkes sønn blir toppsjef

Kristian Røkke skal styre USAs største skipsverft.

Kjell Inge Røkkes Aker Philadelphia Shipyard, som er USAs største skipsverft, melder at Røkkes sønn Kristian Monsen Røkke overtar som toppsjef etter Jim Miller.

- Jeg ser frem til å jobbe med den sterke ledelsen hos Aker Philadelphia Shipyard og Philadelphia Metal Trades Council for å møte utfordringene i tiden fremover. Skipsverftet har utmerket produksjonskapasitet og en veldig kompetent arbeidsstyrke, som både har bevist produktivitet og fleksibilitet til å kunne ta på seg nye prosjekter, sier Kristian Røkke, i meldingen.

Miller går nå inn i ledelsen i Aker Contractors. Han blir også nominert til styret i Aker Philadelphia Shipyard.

- Vi kjenner hverandre godt og vi skal jobbe sammen for å sikre en trygg overgang. Kristian har vist en oppsiktsvekkende utvikling og resultater innenfor alle stillinger han har hatt ved verftet. Jeg gratulerer han og har høye forventninger for hans evne til å sikre den fremtidige suksessen til Aker Philadelphia Shipyard, sier Miller i meldingen.

Styreleder trekker seg
Aker Philadelphia Shipyards styreleder Karl Erik Kjelstad velger også å trekke seg fra fra styret ved neste generalforsamling grunnet andre forpliktelser. Han har vært med i utviklingen av verftet siden Aker kom inn som eier i 2001, der han har vært styremedlem siden 2002 og styreleder siden 2004.

- Jeg er sikker på at disse endringene vil fortsette å styrke Aker Philadelphia Shipyards mål og jeg tror at Kristian Røkke, i sin nye posisjon som konsernsjef, sammen med sin ledelsesgruppe vil fortsette å levere sterke resultater og med det sikre en bærekraftig skipsbyggingsforretning i Philaldephia, sier Kjelstad.

Arbeidsom
Kristian Røkke, født i 1983, har gått skolen i Aker-systemet. Han har arbeidet med gruppens finansielle investeringer, og har hatt opprydningen ved Philadelphia-verftet som et «svennestykke».

Folk som kjenner ham sier at inntrykket ukebladene har gitt, er helt feilaktig. Han karakteriseres som en flink, arbeidsom og beskjeden kar.

Tidligere satt han i bedriftsforsamlingen til Aker, men nå er han blant annet medlem av styret til Stiftelsen Molde Stadion I og II. Dette er stiftelsene som driver hjemmetribunen til Molde Fotballklubb.

I tillegg er han styremedlem i Kjell Inges viktige Trg Holding og The Resource Group. Han har tidligere også vært hospitant i det omstridte gråmeglerhuset CAR.

Les mer: Røkke junior til finansbransjen

Kristian ble født mens Røkke bygde seg opp som trålermilliardær i Seattle, og har gått på topp økonomiske skoler i utlandet før han begynte i Aker.

Reklame

NÅ: Milrab har oppdatert salget med sportsklokker og Oakley