Røkkes tidligere stjernemegler i diamanttrøbbel

Foto: Christian Bakken (Nettavisen)

Tidligere finanskomet Bjørn Sellæg tiltalt for grovt skattesvik der Lill Babs og diamanter er noen av ingrediensene.

03.02.11 09:11

Verden er ikka hva den en gang var for Kjell Inge Røkkes tidligere stjernemegler Bjørn Sellæg (45). Han står tiltalt i det politiadvokat Ragnvald Brekke ved Finans- og miljøseksjonen ved Oslo politidistrikt betegner som en veldig alvorlig sak. Det skriver Dagens Næringsliv (DN) torsdag.

Fest, kjendiser og luksus
Sælleg er ifølge DN tiltalt for å ha holdt unna 40 millioner kroner beskatning, for å ha stjålet 11 millioner kroner fra en klientkonto og for å ha latt et skatteparadisselskap betale hans privat luksusregninger.

Inkludert i regningene er en diamantring til 900.000 kroner, Praha-tur til 200.000 kroner, bil til 810.000 kroner, feiring av bursdag med Lill Babs på scenen (832.000 kroner) og en restskattregning på fem millioner kroner.

Skatteunndragelse og grovt utroskap
Statsadvokaten mener videre at Sellæg, via Monaco-selskapet Springlark Holding Springlark, har mottatt arbeidsinntekter på nær 6,1 millioner kroner som ikke er skattet for.

Sellæg er også tiltalt for grov utroskap. Det skal ha skjedd ved at Sellæg stjal 11 millioner kroner fra sin kunde og venn, Lars Ditlevsen, mens Sellæg hadde en sjefsstilling i meglerhuset SEB Enskilda.

Boligsalg med stortap
I 2010 solgte Sellæg gigantvillaen sin sentral i Oslo. Salgsprisen på 40 millioner kroner var 30 millioner under prisantydning. Sommeren 2009 solgte Sellæg fritidseiendommen sin på Nøtterøy utenfor Tønsberg. Han fikk 12,5 millioner for eiendommen han betalte 17 millioner for to år tidligere. I 2010 tvangssolgte Storebrand Bank Sellægs luksushytte på Hafjell.

Gyldent 90-tall
Bjørn Sellæg var Kjell Inge Røkkes finansarkitekt og en av mennene bak finansieringsløsningene da Røkke var i gjeldsprobelmer på begynnelsen av 2000-tallet.

I perioden 2000-2004 hadde Enskilda-toppen en skattelignet inntekt på nær 20 millioner kroner. For ligningen 2008 og 2009 står Sellæg oppført med null i inntekt.

- Sellæg nekter straffskyld på alle punkter i tiltalen og ser frem til å få saken belyst i retten, sier advokat Frode Sulland til Dagens Næringsliv.

Sellæg ønsker ikke å kommentere saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.