*Nettavisen* Økonomi.

Røkkes verft skuffer

Aker Yards tjente over 100 millioner kroner mindre enn ventet i tredje kvartal. Selskapet får juling på børsen.

26.10.06 10:54

Les NA24 på mobil

Aker Yards hadde driftsinntekter på 6,5 milliarder kroner i tredje kvartal 2006, en økning på 54 prosent sammenlignet med tredje kvartal 2005.

NA24 - din næringslivsavis

Høyt aktivitetsnivå i alle konsernets tre forretningsområde og oppkjøp av nye skipsverft bidro til den positive utviklingen, melder selskapet torsdag.

Marginpress
Men overskuddet øker ikke tilsvarende. Verftsgruppen fikk et EBITDA-resultat på 304 millioner kroner i tredje kvartal, en oppgang fra 282 millioner kroner fra tilsvarende kvartal i fjor. EBITDA-marginen endte på bare 4,7 prosent. Resultatet før skatt endte på 176 millioner kroner.

- Selskapet leverer betydelig svakere tall enn hva som lå inne i konsensus. Vi lå på topplinjen der med 6,8 milliarder kroner i drifttsinntekter, og en EBITDA på 420 millioner kroner, sier analytiker Rikard Vabo i Fearnley Fonds til NA24.

Lav utnyttelse
Utfordringer i forbindelse med tre ro-ro containerskip ga en negativ resultateffekt på cirka 60 millioner kroner i tredje kvartal 2006 for foretningsområdet Merchant Vessels. Kapasitetskostnader forårsaket av lav kapasitetsutnyttelse i Frankrike påvirket kvartalets resultat negativt med 90 millioner, som er noe mer enn forventet.

- Avskrivningene de har hatt er noe overraskende, med lav utnyttelse på de franske verftene, sier analytikeren.

Får juling på børsen
Aker Yards har fått skikkelig juling på Oslo Børs etter resultatfremleggelsen og er nå nede 12,3 prosent.

- Jeg ble noe overrasket over at den skulle falle så mye, men det er klart at konsensusforventingene har vært bullish i forkant. Det vil nok komme en nedjustering av forventingene fremover, sier Vabo til NA24.

Meglerhusenes forventinger til Aker Yards var driftsinntekter på 6,913 milliarder kroner, et driftsresultat på 372 milliarder og et resultat før skatt på 315 milliarder kroner, ifølge TDN Finans.

Solid ordrebok
Ordreinngangen var på 20 milliarder kroner i kvartalet, og ordreboken er nå på 77,5 milliarder kroner, og består av 150 skip, ifølge Aker Yards.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.