NA24.no

Rolig børsstart i Oslo

Sist oppdatert:
Oljeprisen er fortsatt høy og sender aksjemarkedet opp.

Oslo Børs klatrer 0,13 prosent til 459,64 poeng etter en forsiktig start.

NA24 - din næringslivsavis

Oljeprisen holder seg sterk selv om de ukentlige oljelagertallene var overraskende sterke for markedet. Det var spesielt bensinlagrene som ikke falt så mye som først forutsatt og det sendte prisen noe ned. Frykt for at urolighetene i Midtøsten vil fortsette gjør at risikopremien i forbindelse med den geopolitiske usikkerheten holder prisen på oljekontraktene høy.

Ved råvarebørsen i London koster et fat nordsjøolje med levering i mai 65,74 dollar. Bekymringen for at tilbudssiden i oljemarkedet vil bli rammet av en mulig konflikt rundt Iran-problemene gir grunnlag for den høye risikopremien.

Statoil stiger 0,30 prosent til 166 kroner, mens Norsk Hydro klatrer 0,37 prosent til 201 kroner. DNO stiger 1,74 prosent til 11,11 kroner. Selskapet melder om god utvikling fra Tawke-feltet i Nord-Irak.

Norwegian Property faller 1,70 prosent til 72,25 kroner. Eiendomsselskapet har hentet inn en halv milliard i en rettet emisjon. Provenyet skal benyttes til investeringer i eiendommer som Norwegian Property har i kikkerten. Tegningskursen i emisjonen var på 71,75 kroner per aksje. Flere av de største aksjonærene fikk tildelt aksjer i kapitalutvidelsen.

Aker Yards stiger 2,08 prosent til 541 kroner. Selskapet holdt sin kapitalmarkedsdag onsdag, men presenterte ikke mye nytt. Torsdag morgen kan selskapet melde at de skal bygge et nytt cruisskip for MSC Cruises. Kontrakten er verdt 410 millioner euro, tilsvarende 3,3 milliarder kroner.

Navamedic blir løftet 4,35 prosent til 3,60 kroner. Selskapet har fått på plass en markedsførings- og distribusjonsavtale i Storbritannia og har dermed et distribusjonsnettverk med 14 partnere som dekker totalt 26 land.

I henhold til avtalen vil Navamedic motta en lisensbetaling på 600.000 pund, tilsvarende 7,17 millioner kroner. Av disse forfaller 300.000 pund, 3,59 millioner kroner, til betaling ved undertegning av avtalen og resten forfaller til betaling når Navamedic mottar markedsføringstillatelse i Storbritannia.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere